Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Nadalove zranenie má optimistický scenár, operáciu nepotrebuje

Rafael Nadal Foto: TASR/AP Photo

Z dôvodu zranenia Nadal vynechal londýnsku olympiádu a aj US Open, spolu s dvomi turnajmi série Masters 1000 v Severnej Amerike.

Barcelona 6. septembra (TASR) - Zranený španielsky tenista Rafael Nadal nebude musieť podstúpiť operáciu a v priebehu mesiaca by mohol začať trénovať na kurte. Optimistický scenár liečby v stredu prezentoval jeho dlhoročný lekár.

Súčasná trojka svetového rebríčka nehrala od vyradenia v druhom kole júnového grandslamu vo Wimbledone pre problémy s ľavým kolenom. Posledné vyšetrenie konštatovalo čiastočné natrhnutie šľachy a zápal tukového tkaniva za kolenom.

"Myslíme si, že šľacha sa môže dostať do normálu v priebehu dvoch mesiacov," povedal lekár Španielskej tenisovej federácie Angel Ruiz-Cotorro. "Ak testy vyšli priaznivo, môže začať pracovať na kurte v priebehu mesiaca," dodal.

Nadal ešte podstúpi liečebné procedúry, ktoré budú zahŕňať hydroterapiu či liečbu laserom. Z dôvodu zranenia Nadal vynechal londýnsku olympiádu a aj US Open, spolu s dvomi turnajmi série Masters 1000 v Severnej Amerike. Informovala agentúra dpa.