Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NBA: Antetokounmpo sa stal najužitočnejším hráčom základnej časti

Na snímke vľavo Giannis Antetokounmpo. Foto: TASR/AP

Antetokounmpo je po Nemcovi Dirkovi Nowitzkom druhým Európanom s prestížnym honorom.

Los Angeles 25. júna (TASR) - Grécky basketbalista Giannis Antetokounmpo získal cenu MVP pre najužitočnejšieho hráča základnej časti uplynulého ročníka zámorskej NBA. Krídelník Milwaukee Bucks sa presadil v konkurencii Jamesa Hardena z Houstonu Rockets a Paula Georgea z Oklahomy City Thunder. Antetokounmpo je po Nemcovi Dirkovi Nowitzkom druhým Európanom s prestížnym honorom.

"Chcem sa v prvom rade poďakovať celému tímu a mojim spoluhráčom. Ak chcete vyhrať 60 zápasov základnej časti, musia zabrať viacerí. Nie je to len o jednom hráčovi. Vždy keď som vychádzal zo šatne, videl som na chalanoch, že sú odhodlaní bojovať," citovala agentúra AFP slová Antetokounmpa, ktorý mal priemer 27.7 bodu a 12.5 doskoku na zápas.

Titul najlepšieho nováčika si odniesol Slovinec Luka Dončič z Dallasu Mavericks, najlepším obrancom profiligy sa stal rovnako ako pred rokom francúzsky pivot Rudy Gobert z Utahu Jazz. Trénerom roka je kouč Milwaukee Mike Budenholzer, ktorý túto cenu získal aj pred 4 rokmi ako lodivod Atlanty. Najlepším náhradníkom sa stal už tretíkrát rozohrávač Lou Williams z Los Angeles Clippers. Ceny za celoživotné výkony v NBA si prevzali Larry Bird a Magic Johnson.