Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NBA: Warriors zdolali Houston a vynútili si rozhodujúci siedmy zápas

Na snímke hráč Golden State Warriors Klay Thompson. Foto: TASR/AP

Warriors dokázali v zápase zmazať 17-bodový deficit, v druhom polčase udržali Jamesa Hardena na uzde a dosiahli napokon jednoznačné víťazstvo, ktorým sa udržali v hre o trofej.

Oakland 27. mája (TASR) - Basketbalisti Golden State Warriors zvíťazili v noci na nedeľu v šiestom zápase finále Západnej konferencie play off NBA doma nad Houstonom Rockets 115:86 a vyrovnali stav série na 3:3. Obhajca titulu si tak vynútil rozhodujúci siedmy duel, ten je na programe v noci na utorok v Houstone (3.00 SELČ).

Warriors dokázali v zápase zmazať 17-bodový deficit, v druhom polčase udržali Jamesa Hardena na uzde a napokon dosiahli jednoznačné víťazstvo, ktorým sa udržali v hre o trofej. Oporou domácich bol Klay Thompson, ktorý zaznamenal 35 bodov a deväť trojok.

"Chcel som hrať s čo najväčším zanietením. Pravdepodobne som aj viac kričal na spoluhráčov, ako normálne zvyknem. Ak ste sa ocitli chrbtom k stene, ak vám to nepadá, vždy dokážete kontrolovať aspoň svoje vášne a spôsob, ako tvrdo hráte. Ak toto robím, tak sa to prejaví aj v iných aspektoch mojej hry," citovala Thompsona agentúra AP. Sekundoval mu Stephen Curry, ktorý si pripísal 29 bodov. Harden dokázal nastrieľať 32 bodov, ale v drese hostí sa k jeho výkonu už nikto iný nepridal.

Play off NBA



finále Západnej konferencie - 6. zápas:

GOLDEN STATE WARRIORS - HOUSTON ROCKETS 115:86 (22:39, 29:22, 33:16, 31:9)

Najviac bodov: Thompson 35, Curry 29, Durant 23 - Harden 32, Gordon 19, Ariza 14, 19.596 divákov.

/stav série: 3:3/