Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Nemci proti Portugalsku s prilbami, dôvodom Ronaldove priame kopy

Futbalová lopta Tango 12 - oficiálna lopta futbalových majstrovstiev Európy 2012. Foto: TASR/AP

Dôvodom je razancia, s akou zahráva priame kopy hviezda portugalského výberu Cristiano Ronaldo. Brankárom robia strely z Ronaldovej nohy veľké problémy, pretože majú často nepredvídateľnú trajektóriu.

Gdaňsk 8. júna (TASR) - Podľa asistenta trénera nemeckej futbalovej reprezentácie Hansiho Flicka budú potrebovať hráči v stretnutí proti Portugalsku oceľové prilby. Dôvodom je razancia, s akou zahráva priame kopy hviezda portugalského výberu Cristiano Ronaldo.

Brankárom robia strely z Ronaldovej nohy veľké problémy, pretože majú často nepredvídateľnú trajektóriu. Z tohto dôvodu chcú Nemci v sobotňajšom súboji proti Portugalsku minimalizovať množstvo faulov, po ktorých by mohli vzniknúť príležitosti pre kanoniera Realu Madrid.

"Myslím, že len oceľové prilby a urobiť sa čo najväčšími," reagoval Flick na otázku, ako sa chce Nemecko vyrovnať s hrozbou priamych kopov z nebezpečných vzdialeností. "Vo vzdialenosti 20, 25 až 30 metrov od našej brány musíme byť šikovní. Kvalita priamych kopov realizovaných Ronaldom je výnimočná," uzavrel Flick.