Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Nemec Gündogan naznačil, že možno neukončí reprezentačnú kariéru

FutbalistaIlkay Gundogan, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Stredopoliar Manchestru City na sociálnej sieti Instagram odpovedal na otázku fanúšika, čo chce v kariére dosiahnuť.

Berlín 17. augusta (TASR) - Ilkay Gündogan bude pravdepodobne pokračovať v nemeckej reprezentácii, hoci po nevydarených majstrovstvách sveta a kontroverznej fotografii s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom nad jeho budúcnosťou visel otáznik.

Stredopoliar Manchestru City na sociálnej sieti Instagram odpovedal na otázku fanúšika, čo chce v kariére dosiahnuť, že by rád "vyhral Ligu majstrov a získal aspoň jeden titul s národným tímom," uviedla agentúra DPA.

Nemeckí reprezentanti tureckého pôvodu Gündogan a Mesut Özil z Arsenalu Londýn sa s Erdoganom stretli krátko pred majstrovstvami sveta a na sociálnych sieťach sa objavila ich spoločná fotografia. To spustilo veľký škandál, po ktorom napokon Özil oznámil ukončenie reprezentačnej kariéry.

Dvadsaťsedemnásobný reprezentant Gündogan uviedol, že stretnutie s tureckým prezidentom nemalo politický podtón. Özil ešte v polovici júla cez sociálne médiá obvinil Nemecký futbalový zväz z rasizmu, oznámil ukončenie reprezentačnej kariéry a odvtedy sa odmlčal.

Nemci ako obhajcovia titulu majstrov sveta na nedávnom šampionáte v Rusku nepostúpili zo skupiny.