Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Nemeckí fanúšikovia protestovali proti pondelkovému rozhodnutiu DFL

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dvakrát bolo prerušené aj druholigové stretnutie Paderbornu s Rostockom, na trávnik hádzali fanúšikovia pyrotechniku.

Berlín 15. decembra (TASR) - Fanúšikovia v Nemecku spoločne protestovali proti pondelkovému rozhodnutiu Nemeckej futbalovej ligy (DFL) predať časť vysielacích práv externému investorovi. Počas piatkových zápasov Bundesligy aj druhej ligy zostali na dvanásť minút ticho. Toto číslo má symbolizovať 12. hráča tímu, za ktorého sa davy fanúšikov zvyknú považovať.

V piatok však nezostalo len pri tichých protestoch, bundesligový duel medzi Borussiou Mönchengladbach a Werderom Brémy bol na niekoľko minút zastavený, pretože priaznivci zahádzali ihrisko čokoládovými mincami. Dvakrát bolo prerušené aj druholigové stretnutie Paderbornu s Rostockom, na trávnik hádzali fanúšikovia pyrotechniku.

Návrh DFL prešiel iba o jeden hlas, hlasovalo zaň 24 z 36 klubov dvoch najvyšších súťaží. Fanúšikovia proti nemu protestovali niekoľko mesiacov prostredníctvom transparentov. Obávajú sa, že investor získa moc v rozhodovaní o začiatkoch zápasov a mohol by presadiť aj konanie stretnutí mimo Nemecka. Informácie priniesla agentúra DPA.