Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

NHL: Boston zvíťazil nad Columbusom po predĺžení a v sérii vedie 1:0

Hokejisti Bostonu vstúpili úspešne do 2. kola play off NHL. V úvodnom domácom zápase semifinále Východnej konferencie zdolali v noci na piatok Columbus 3:2 po predĺžení. Foto: TASR/AP

Domáce prostredie využili aj St. Louis Blues, keď zdolali Dallas Stars 3:2. V sérii sa ujali vedenia 1:0.

New York 26. apríla (TASR) - Hokejisti Bostonu vstúpili úspešne do 2. kola play off NHL. V úvodnom domácom zápase semifinále Východnej konferencie zdolali v noci na piatok Columbus 3:2 po predĺžení. Hrdinom Bruins bol Charlie Coyle, ktorý v závere tretej tretiny vyrovnal a v predĺžení strelil víťazný gól. Zdeno Chára v domácom drese strávil na ľade takmer 23 minút a do štatistík si pripísal mínusový bod. Brankár Jaroslav Halák bol opäť iba na striedačke.

Coyle v predĺžení usmernil do bránky puk po výbornej krížnej prihrávke od Marcusa Johanssona a prekonal Sergeja Bobrovského. "Som veľmi šťastný, že sme vyhrali. Bolo úplne jedno kto dá gól, je to o tíme. Napokon som samozrejme rád, že som to bol ja, pretože ma mrzela strata puku pred prvým gólom Columbusu. Vyhrali sme a máme radosť," povedal pre nhl.com Coyle.

Bruins viedli po zásahu Noela Acciariho v oslabení, ale Columbus v priebehu 13 sekúnd v tretej tretine skóre otočil, keď sa presadili Brandon Dubinsky a Pierre-Luc Dubois. V závere však úradoval Coyle a stal sa druhým hráčom Bostonu, ktorý v play off vyrovnal v záverečnej päťminútovke a potom rozhodol v predĺžení. V roku 2013 to dokázal v Patrice Bergeron v siedmom zápase prvého kola proti Torontu Maple Leafs. "V prvej tretine sme boli jasne lepší, ešte v nás bola zostatková emócia zo siedmeho duelu proti Torontu. Oni mali dlhšiu pauzu a vtedy je ťažké nabehnúť na zápasový rytmus. Každý duel je dôležitý, teší nás úspešný vstup do série," povedal tréner "medveďov" Bruce Cassidy.

Columbus vyradil v prvom kole Tampu Bay Lightning 4:0 a preto mal až deväťdňovú pauzu. "V prvej tretine sme sa trápili, nehral sme dobre. Postupom času však náš výkon rástol, ale škoda, že sme nezvládli záver," povedal tréner John Tortorella po prvej prehre Blue Jackets v tohtoročných vyraďovacích bojoch. Brankár Tuukka Rask si pripísal 20 zákrokov, zaznamenal 40. víťazstvo v play off, čo sa mu podarilo ako dvanástemu brankárovi z tímov "Originálnej šestky". "Vieme ako otáčať zápasy. Nezľakli sme sa ani keď sme prehrávali," povedal Rask. V predĺžení pre nešpecifikované zranenie nenastúpil útočník Bostonu David Krejčí, ktorého v závere tretej časti tvrdo narazil Riley Nash. Druhý zápas je na programe v noci na nedeľu opäť v Bostone.

Domáce prostredie využili aj St. Louis Blues, keď zdolali Dallas Stars 3:2. V sérii sa ujali vedenia 1:0. Dvoma gólmi sa podpísal pod triumf "bluesmanov" Vladimir Tarasenko. Ruský útočník dostal svoj tím v závere druhej časti do vedenia 2:1 a potom na začiatku tretej tretiny po skvelej individuálnej akcii zvýšil na 3:1. Siedmykrát strelil v play off viac ako jeden gól, čím vyrovnal na druhom mieste klubovej histórie zápis Bernieho Federka. "Je to talent od boha. Skvele korčuľuje a keď naberie rýchlosť, je ťažké ho zastaviť," chválil Tarasenka tréner St. Louis Craig Berube. "V play off sa hrá v obrane veľmi dôrazne, kto chce streliť gól, musí ísť do nebezpečných zón aj na hranici rizika," dodal Tarasenko.

Dallas 137 sekúnd pred koncom znížil zásluhou Jamieho Benna na 2:3 a postaral sa o dramatický záver. Žiadny z hráčov Stars však už Jordana Binningtona neprekonal. Dallas vyslal na nováčika v bránke Blues v tretej časti až 17 striel. "Musíme hrať lepšie a dôraznejšie. Veľa sme im dovolili v závere. V ďalšom zápase sa ešte zlepšia, musíme sa zlepšiť aj my," uviedol kouč St. Louis Berube. Séria pokračuje v sobotu večer znovu v St. Louis.

2. kolo play off NHL


1. zápas semifinále Východnej konferencie

BOSTON BRUINS - COLUMBUS BLUE JACKETS 3:2 pp (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)
Góly:
11. Acciari (McAvoy), 56. Coyle (Johansson, Krug), 66. Coyle (Johansson, Heinen) - 48. Dubinsky (Nash, Jones), 48. Dubois (Panarin, Jones). Brankári: Rask - Bobrovskij, strely na bránku: 37:22, 17.565 divákov. /stav série: 1:0/

1. zápas semifinále Západnej konferencie

ST. LOUIS BLUES - DALLAS STARS 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Góly:
6. Fabbri (Barbašev, Parayko), 39. Tarasenko (Schenn, Pietrangelo), 44. Tarasenko - 31. Spezza (Klingberg, Zuccarello), 58. Benn (Hintz). Brankári: Binnington - Bishop, strely na bránku: 20:29, 18.014 divákov.
/stav série: 1:0/

Slovák v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 22:46 0 0 0 -1 2 0
_________________________________
/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/