Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Lindholm sa dohodol s Calgary na šesťročnom kontrakte

Elias Lindholm (vľavo), archívna snímka. Foto: TASR/AP

Celková hodnota zmluvy je 29,1 milióna amerických dolárov.

Calgary 17. júla (TASR) - Švédsky hokejista Elias Lindholm sa dohodol na šesťročnom kontrakte s klubom zámorskej NHL Calgary Flames. Celková hodnota zmluvy je 29,1 milióna amerických dolárov.

Dvadsaťtriročný útočník pôsobil doteraz päť sezón v Caroline Hurricanes, kde v 374 zápasoch nazbieral 188 bodov (64+124). "Bol som tam už päť rokov a cítil som, že potrebujem zmenu. Mám za sebou niekoľko dobrých sezón, ale viem, že môžem hrať ešte lepšie," citoval švédskeho reprezentanta portál nhl.com.

Lindholm bol členom "Troch koruniek" pri minuloročnom triumfe na MS v Nemecku a Francúzsku.

Henrique sa na päť rokov upísal Anaheimu


Kanadský hokejový útočník Adam Henrique podpísal nový 5-ročný kontrakt s klubom zámorskej NHL Anaheimom Ducks. Počas tohto obdobia zarobí 29,1 milióna amerických dolárov.

"Som rád, že sme sa s klubom bez problémov dohodli. Teraz sa môžem sústrediť už len na prípravu na novú sezónu. Keď som vyrastal, tak Anaheim bol jeden z mojich obľúbených klubov a teší ma, že môžem byť súčasťou tohto tímu aj naďalej," citovala 28-ročného krídelníka agentúra AP.

Henrique prišiel do Anaheimu v priebehu predchádzajúcej sezóny z New Jersey Devils. V drese "káčerov" odohral 57 zápasov, v ktorých si pripísal 36 bodov (20+16).