Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Päťbodový Voráček režíroval triumf Philadelphie, Pánik asistoval

Jakub Voráček, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Richard Pánik počas 19 a pol minúty na ľade vyslal na bránku súpera štyri strely a okrem asistencie si pripísal aj mínusový bod.

New York 11. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Richard Pánik si v noci na štvrtok otvoril bodový účet v novom ročníku NHL. V zápase na ľade Anaheimu prispel jednou asistenciou k víťazstvu Arizony 3:2 po samostatných nájazdoch.

Coyotes sa až v treťom dueli sezóny dokázali strelecky presadiť a pripísali si prvú výhru. "Na oboch stranách mali hráči veľa šancí. Tešíme sa z tohto víťazstva, no máme pred sebou veľa práce," citovala agentúra AP trénera "kojotov" Ricka Toccheta. O víťazstve rozhodol Nick Cousins, ktorý bol jediný úspešný exekútor v záverečnom rozstrele. Svoj prvý gól v profilige strelil vo svojom 39. zápase 31-ročný center hostí Ben Street.

Pánik bol na začiatku vyrovnávacej gólovej akcie pri presilovej hre svojho tímu v 18. minúte, keď sa strelecky presadil Dylan Strome. "Po tomto góle sme si vydýchli. Nechceli sme prežiť ďalšiu tretinu bez presného zásahu," citovala Stromea agentúra AP. Počas 19 a pol minúty na ľade vyslal slovenský krídelník na bránku súpera štyri strely a okrem asistencie si pripísal aj mínusový bod.

Philadelphia odčinila debakel so San Jose (2:8) a triumfovala na ľade Ottawy 7:4. Víťazstvo hostí režíroval český krídelník Jakub Voráček, ktorý strelil dva góly a pridal k nim tri asistencie. "Niekedy je dobre, keď po náročnom zápase hráme hneď na ďalší deň. Teraz to bola naša výhoda. Rozbiehali sme sa pomalšie, no napokon sme dali sedem gólov a predviedli veľmi dobrý hokej," citoval Voráčka portál nhl.com. V drese Senators sa najviac darilo dvojici nováčikov Brady Tkachuk a Maxime Lajoie (obaja 2+1). Tkachuk strelil svoje premiérové góly v NHL. "Prvý gól nebol taký, o akom som sníval, keďže puk sa dostal do bránky od mojej korčule. Druhý presný zásah sa mi viac vydaril, bol naozaj pekný. Je to veľmi príjemný pocit a budem pracovať na tom, aby som sa naďalej zlepšoval," uviedol syn bývalej legendy NHL Keitha Tkachuka a mladší brat útočníka Calgary Matthewa Tkachuka.

V repríze minulosezónneho finále play off Washington zdolal doma Vegas 5:2. Úradujúci šampión ťažil z osvedčenej spolupráce hviezdneho ruského dua, Jevgenij Kuznecov si pripísal gól a tri asistencie, Alexander Ovečkin sa blysol dvoma presnými zásahmi. Kapitán Washingtonu so 611 gólmi prekonal na 17. mieste historického poradia kanonierov Bobbyho Hulla. "Je to radosť hrať po jeho boku. Možno tomu každý nerozumie, ale čím ste starší, tak pochopíte, aký je to dobrý človek. Je to pravdepodobne jeden z najlepších hráčov celej histórie NHL. Dostane sa do Siene slávy a ja budem možno pri ňom na niektorej z fotiek, keď sa tešíme z gólu," povedal Kuznecov na Ovečkinovu adresu.

"Je to všetko o zručnostiach. Vie, kedy má prihrať a vie, kedy má vystreliť. Niekedy skúša také bláznivé prihrávky, až sa pýtam sám seba, čo to robí. Ale on to má vždy premyslené," oplatil Ovečkin slová chvály svojmu spoluhráčovi.

NHL - sumáre:

OTTAWA SENATORS - PHILADELPHIA FLYERS 4:7 (1:1, 2:3, 1:3)
Góly:
9. Tkachuk (Tierney, Lajoie), 22. Tkachuk (Bödker, Chabot), 32. Lajoie (Tierney, Tkachuk), 58. Lajoie (Tierney, Bödker) – 15. Voráček (Gostisbehere, Giroux), 24. Couturier (Gudas, Voráček), 27. Voráček (Gudas), 36. Laughton (Weise, MacDonald), 45. Hägg (Raffl, Weise), 53. Giroux (Gostisbehere, Voráček), 60. Laughton (Voráček, Gudas). Brankári: Anderson - Pickard, strely na bránku: 35:45, 13.215 divákov.

WASHINGTON CAPITALS - VEGAS GOLDEN KNIGHTS 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Góly:
20. Kuznecov (Bäckström, Carlson), 31. Ovečkin (Kuznecov, Connolly), 46. Bäckström (Kuznecov, Carlson), 51. Ovečkin (Kuznecov, Connolly), 59. Oshie (Niskanen, Orlov) – 31. Eakin, 48. Smith (Holden, Karlsson). Brankári: Holtby - Fleury, strely na bránku: 29:31, 18.506 divákov.

ANAHEIM DUCKS - ARIZONA COYOTES 2:3 pp a sn (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly:
6. Kesler (Cogliano, Lindholm), 35. Street (Pettersson) – 18. Strome (Keller, PÁNIK), 26. Richardson (Grabner, Hjalmarsson), rozh. nájazd Cousins. Brankári: Gibson - Raanta, strely na bránku: 25:39, 17.015 divákov.

Slovák v akcii:

Richard Pánik (Arizona) 19:28 0 1 1 -1 4 0
/pozn.: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/