Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Philadelphia natiahla sériu prehier

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Flyers nestačili v noci na utorok na St. Louis, ktorému podľahli 0:3 a v tabuľke Východnej konferencie im patrí predposledná 15. priečka pred Ottawou.

New York 8. januára (TASR) - Hokejisti Philadelphie utrpeli v zámorskej NHL siedmu prehru po sebe.

Flyers nestačili v noci na utorok na St. Louis, ktorému podľahli 0:3 a v tabuľke Východnej konferencie im patrí predposledná 15. priečka pred Ottawou.

Brankár Blues Jordan Binnington v profilige nastúpil prvýkrát od začiatku a hneď zaznamenal shutout, keď zlikvidoval všetkých 25 striel domácich. Predtým odchytal len tri súboje v NHL, z toho dva v tejto sezóne, keď vystriedal Jakea Allena. "Myslím si, že som bol trochu nervózny, ale tiež koncentrovaný. Pokúšal som sa sústrediť na moju prácu a zastaviť puk. Išlo to zákrok po zákroku, minúta po minúte a chcel som si to užiť. A skôr ako som si uvedomil, bolo po zápase," citovala 25-ročného brankára oficiálna internetová stránka profiligy.

V domácom Bell Centre sa nedarilo Montrealu, ktorý prehral s Minnesotou 0:1. V drese Canadiens odohral vyše 18 minút slovenský útočník Tomáš Tatar, trikrát vystrelil na bránku a rozdal tri bodyčeky. O triumfe Wild rozhodol Fín Mikael Granlund v 47. minúte. Dobre zachytali brankári, Devan Dubnyk zastavil všetkých 32 striel domácich a zaznamenal prvý shutout v sezóne. Celkovo to bol v NHL už jeho jubilejný 30., tešil sa z neho prvýkrát od 2. apríla minulého roka. "Je pekné mať ho. Bola to už trochu ťarcha, že som čakal tak dlho. Boli tam také štyri či päť zápasov, že už som si myslel, že sa tak stane, no nikdy to nevyšlo. Takže čisté konto vždy poteší. Dôležité je ale víťaziť. Je to o kúsok špeciálne, keďže zápas sa skončil 1:0 a vtedy viete, že na výhru naozaj potrebujete shutout," povedal Dubnyk. Wild vyhrali tretí zápas v sérii. Montreal v prvej tretine prišiel o kapitána Shea Webera, ktorého pri blokovaní strely trafil do tváre puk. Ten síce odohral ešte aj ďalšie striedania, ale do druhej tretiny už nenastúpil.

Nashville vyhral v Toronte 4:0 a fínsky brankár Pekka Rinne dosiahol tretí shutout v sezóne a 54. v kariére, keď zneškodnil 18 striel domácich. V historických tabuľkách v počte čistých kont sa posunul na 21. miesto, o ktoré sa delí s Marcom-Andrem Fleurym, Berniem Parentom a Edom Giacominom. "Bol to pre nás výborný zápas. Získali sme cenné víťazstvo zásluhou celého tímu. Najmä v defenzíve sme odohrali skvelú partiu, mali len 18 striel. V prvej a druhej tretine som si hovoril, že majú nebezpečných hráčov, ale v tretej tretine sme výborne bránili a vedeli sme si vytvoriť aj viac gólových príležitostí," povedal 36-ročný Rinne. Trio Mattias Ekholm, Kevin Fiala a Colton Sissons zaznamenalo bilanciu 1+1. Domáci mali aj smolu, až trikrát trafili žrď a rozhodcovia im neuznali gól pre ofsajd.

Calgary zvíťazilo v Chicagu 4:3 aj vďaka dvom gólom Johnnyho Gaudreaua, ktorý natiahol jeho streleckú šnúru už na 5 duelov. San Jose doma potvrdilo pozíciu favorita a posledný tím Západnej konferencie Los Angeles Kings zdolalo 3:1, tri asistencie zaznamenal švédsky obranca Erik Karlsson.

Sumáre:

PHILADELPHIA FLYERS - ST. LOUIS BLUES 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Góly:
21. Schenn (Schwartz, Gunnarsson), 51. Tarasenko (O'Reilly, Pietrangelo), 59. Perron (Sanford, O'Reilly). Brankári: Hart - Binnington, strely na bránku: 25:37, 19.021 divákov.

TORONTO MAPLE LEAFS - NASHVILLE PREDATORS 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Góly:
25. Ekholm (Smith, Fiala), 34. Subban (Irwin, Bonino), 58. Sissons (Järnkrok, Ellis), 60. Fiala (Sissons, Ekholm). Brankári: Hutchinson - Rinne, strely na bránku: 18:32, 19.059 divákov.

MONTREAL CANADIENS - MINNESOTA WILD 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Gól:
47. Granlund. Brankári: Price - Dubnyk, strely na bránku: 32:25, 20.601 divákov.

CHICAGO BLACKHAWKS - CALGARY FLAMES 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)
Góly:
17. P. Kane (Anisimov, Gustafsson), 26. DeBrincat (P. Kane, Gustafsson), 60. Saad (Anisimov, Keith) – 4. Gaudreau (Monahan, Lindholm), 39. Monahan (Tkachuk, Lindholm), 41. Gaudreau (Giordano), 60. Hathaway. Brankári: Delia - Rittich, strely na bránku: 35:43, 21.036 divákov.

SAN JOSE SHARKS - LOS ANGELES 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly:
18. Donskoi (E. Kane, Karlsson), 30. Hertl (Karlsson, Jones), 60. Thornton (Karlsson) – 24. Kopitar (Brown, Kovaľčuk). Brankári: Jones - Campbell, strely na bránku: 29:23, 15.447 divákov.

Slovák v akcii:

Tomáš Tatar (Montreal) 18:13 0 0 0 0 3 0
___________________________________
/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/