Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Pittsburgh zdolal Edmonton, Anaheim zvíťazil nad Vancouvrom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Penguins si upevnili ôsme miesto vo Východnej konferencii.

New York 14. februára (TASR) - Hokejisti Pittsburghu zvíťazili v noci na štvrtok v zámorskej NHL nad Edmontonom 3:1. Penguins si upevnili ôsme miesto vo Východnej konferencii. Hostia sa dostali do vedenia v úvode zápasu, keď sa presadil Leon Draisaitl, ale Penguins v druhej tretine otočili v priebehu necelých štyroch minút.

V závere druhej tretiny dostal Connor McDavid možnosť trestného strieľania, ale brankár Matt Murray bravúrne zakročil. "V arzenáli má snáď sto možností zakončenia a nie je jednoduché ho ubrániť," povedal Murray, ktorý si pripísal 38 úspešných zákrokov a patril ku kľúčovým mužom Pittsburghu. "Bol to bod zlomu, ak by McDavid skóroval, mohlo to Edmonton naštartovať," dodal Sidney Crosby.

"Tučniaci" sa museli zaobísť bez Jevgenija Malkina. Rusa pred zápasom suspendovalo vedenia súťaže za nešportové správanie v predchádzajúcom zápase s Philadelphiou. V prvej tretine navyše odstúpil obranca Olli Maatta pre zranenie v hornej časti tela. Na opačnej strane Oilers stále chýba slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý sa však už rozohráva v AHL v drese Bakersfieldu a čoskoro by sa mohol vrátiť po zranení do kolotoča NHL. Pittsburgh dosiahol druhé víťazstvo za sebou a posilnil si pozíciu v boji o play off. Naopak, Edmonton podáva rozpačité výkony, v tabuľke je až 13., keď z uplynulých deviatich zápasov vyhral iba raz.

Trápiaci sa Anaheim sa dočkal víťazstva, prvého od 19. januára. Na vlastnom ľade si poradil s Vancouverom tesne 1:0. Jediný gól strelil už v 7. minúte duelu Jakob Silfverberg. Hrdinom Ducks sa stal brankár Kevin Boyle, ktorý zlikvidoval 35 pokusov hostí a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu. Kým Canucks ešte majú šancu na play off, Anaheim je predposledný na Západe. Doposiaľ skóroval iba 128-krát a má najhoršiu ofenzívu v súťaži.

Sumáre:

PITTSBURGH PENGUINS - EDMONTON OILERS 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Góly:
23. Rust (Cullen, Dumoulin), 27. Blueger (Letang, Crosby), 59. McCann - 5. Draisaitl (McDavid, Klefborn). Brankári: Murray - Koskinen, strely na bránku: 34:39, 18.570 divákov.

ANAHEIM DUCKS - VANCOUVER CANUCKS 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Gól:
7. Silfverberg (Shore, Grant). Brankári: Boyle - Markström, strely na bránku: 22:35, 17,174 divákov.