Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

NHL: Tornádo zničilo domy hráčov Dallasu B. Bishopa a T. Seguina

Ben Bishop, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Oba domy od seba delí necelý kilometer.

Dallas 22. októbra (TASR) - Tornádo, ktoré v noci na nedeľu zasiahlo americké mesto Dallas, napáchalo veľké materiálne škody. Bez ujmy nezostali ani domy niektorých hráčov hokejového tímu Dallas Stars. Veľké škody na dome utrpel brankár Ben Bishop, prírodný živel zasiahol aj bývalý luxusný príbytok útočníka Tylera Seguina. Oba domy od seba delí necelý kilometer.

Seguin svoj dom nedávno ponúkol na predaj za 2,25 milióna dolárov, no ten sa nachádzal v epicentre tornáda, ktoré ho značne poškodilo. "Ďakujem všetkým, ktorí mi dnes písali, či je so mnou všetko v poriadku. Našťastie je tento dom na predaj, ja som sa už presťahoval do nového. Práve som sa vrátil z poškodenej oblasti, všetko vyzerá veľmi smutne. Modlím sa za každého, kto utrpel škody po tornáde," napísal Seguin na svojom Twitteri. Kanadský útočník, ktorý ročne zarobí 9,85 mil. amerických dolárov, mal v luxusnom dome kino, vo dvore minigolfové ihrisko, fontány a vodopády, bazén, či vírivku pre 16 osôb. "Hoci to vyznie čudne, nie som smutný. Mal som totiž kam ísť. Ale ľudia, ktorí prišli o svoje domy, si musia hľadať nové. Dopadli teda oveľa horšie."

Bishop musel po tornáde vynechať tréning mužstva, silu silného vetra sledoval s veľkým strachom: "Vzal som si svojho 17-mesačného syna a išiel som s ním do kúpeľne. Okná v spálni boli rozbité. Celé to trvalo asi 10 sekúnd. Počuli sme, ako trosky ničia dom. Keď sa okná začali rozbíjať, nebol som si istý, či to vydrží strecha. Bolo to desivé. Na záhrade som našiel komín. Vôbec netuším, odkiaľ priletel," citovali Bishopa zámorské médiá. Brankár "hviezd" prežil katastrofu spoločne s kapitánom Dallasu Jamiem Bennom. "Jamie mi zatelefonoval, ale môj telefón sa vypol. Po 45 minútach prišiel ku nám a zostal tu celú noc," uviedol Bishop, ktorého doplnil Benn: "Bola to najdesivejšia skúsenosť v živote. Videl som šialené scény, ľudia stáli pri svojich domoch a plakali."

Podľa texaskej elektrárenskej spoločnosti Oncor postihli počas tornáda výpadky elektriny u takmer 112.000 zákazníkov. Učebne zatvorilo v pondelok šesť univerzitných areálov dallaského školského okresu, ale aj ďalšie školy. Miestne médiá napísali, že poškodených bolo niekoľko domov a sídiel firiem, popretŕhalo sa elektrické vedenie a ulice boli pokryté konármi stromov.