Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Stavebný úrad vydal územné rozhodnutie pre novú športovú halu v Nitre

Na archívnej snímke z 2. septembra 2021 tréning slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na štadióne v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Nová hala doplní športový areál vedľa mestského parku pod Nitrianskym hradom.

Nitra 8. júla (TASR) - Výstavba novej športovej haly Olympia je bližšie k realizácii. Stavebný úrad v Nitre pred niekoľkými dňami vydal územné rozhodnutie o umiestnení stavby. Môže tak pokračovať proces k vydaniu stavebného povolenia.

Nová športová hala bude stáť na brehu rieky Nitra za futbalovým štadiónom. Ako sa uvádza v rozhodnutí stavebného úradu, využívaná bude na halové športy, akými sú volejbal, box, atletika a gymnastika. Objekt bude stáť na ploche, ktorá je v súčasnosti využívaná na odkladanie pokosenej trávy, konárov zo stromov a prebytočnej zeminy. "V mieste budúceho staveniska sa nenachádzajú žiadne stromy určené na výrub," uviedol stavebný úrad.

Nová hala doplní športový areál vedľa mestského parku pod Nitrianskym hradom. Okrem zrekonštruovaného a zmodernizovaného futbalového štadióna je v ňom aj hokejová aréna, tenisové kurty a tréningové futbalové ihriská. V blízkosti sú aj parkoviská a ďalšie spevnené plochy.