Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Nórska bežkyňa na lyžiach Fallová obhájila titul v šprinte

Na archívnej snímke nórska bežkyňa na lyžiach Maiken Caspersen Fallová. Foto: TASR/AP

Slovenské reprezentantky Alena Procházková a Barbora Klementová nepostúpili z kvalifikácie.

Seefeld 21. februára (TASR) - Nórska bežkyňa na lyžiach Maiken Caspersen Fallová získala zlato v šprinte voľnou technikou na majstrovstvách sveta v severských disciplínach v rakúskom Seefelde. Na druhom mieste sa umiestnila Švédka Stina Nilssonová, ktorá zaostala o 1,66 sekundy. Bronz získala ďalšia Nórka Marí Neideová s mankom 2,84 sekundy.

Dvadsaťosemročná Fallová potvrdila povesť špičkovej šprintérky, keď obhájila titul spred dvoch rokov. Celkovo má na konte už sedem medailí zo svetových šampionátov. Jej o tri roky mladšia rivalka Nilssonová si napravila chuť z predchádzajúcich MS, keď ju diskvalifikovali v semifinále.

Slovenské reprezentantky Alena Procházková a Barbora Klementová nepostúpili z kvalifikácie. V celkovom poradí obsadili 57., respektíve 63. priečku.

Šprint voľne - ženy - finále:


1. Maiken Caspersen Fallová (Nór.) 2:32,35 min, 2. Stina Nilssonová (Švéd.) +1,66 s, 3. Mari Eideová (Nór.) +2,84, 4. Jonna Sundlingová (Švéd.) +3,17, 5. Victoria Carlová (Nem.) +5,71, 6. Maja Dahlqvistová (Švéd.) +31,49, ... 57. Alena PROCHÁZKOVÁ, 63. Barbora KLEMENTOVÁ (obe SR) - nepostúpili z kvalifikácie