Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Novým trénerom Dinama Minsk sa stal Fín Kari Heikkilä

Päťdesiatdvaročný Heikkilä je od augusta 2011 aj trénerom bieloruskej reprezentácie, s ktorej vedením sa dohodol na trojročnom kontrakte.

Minsk 25. apríla (TASR) - Novým trénerom bieloruského hokejového tímu Dinamo Minsk sa stal v stredu Fín Kari Heikkilä. Vedenie klubu KHL sa s ním dohodlo na zmluve do 30. apríla 2013 s možnosťou ďalšieho predĺženia.

"Vyberali sme z 15 kandidátov, z ktorých piati boli domáci tréneri a desiati zo zahraničia," uviedol na klubovej internetovej stránke predseda dozornej rady Dinama Jurij Borodin.

"V druhom kole zostali v hre už len štyria a z nich po jednomyseľnom hlasovaní vzišiel ako hlavný tréner Kari Heikkilä. V jeho prospech hovoria obrovské skúsenosti a to, že v ruskom hokeji pracuje už päť rokov. Sme presvedčení, že jeho angažovanie je dôležité nielen pre klub, ale aj reprezentáciu."

Päťdesiatdvaročný Heikkilä je od augusta 2011 aj trénerom bieloruskej reprezentácie, s ktorej vedením sa dohodol na trojročnom kontrakte. "Som spokojný s takýmto riešením. S federáciou som sa na tom dohodol. Verím, že to pomôže celému bieloruskému hokeju," uviedol Heikkilä, ktorý ako tréner priviedol vo fínskej lige Kärpät Oulu k zlatu (2004) a striebru (2005). Počas piatich rokov v ruskom hokeji prešiel klubmi Lokomotiv Jaroslavľ a Metallurg Magnitogorsk.