Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Osobnosti sa rozlúčili s Beckenbauerom, Schweinsteiger: Predbehol dobu

Na archívnej snímke zo 27. septembra 1977 kapitán tímu Západného Nemecka na majstrovstvách sveta 1974 Franz Beckenbauer (vľavo), futbalová hviezda Pelé (uprostred) a Bobby Moore, kapitán anglického futbalového tímu na majstrovstvách sveta 1966, pózujú v hoteli Plaza v New Yorku. Foto: TASR/AP

Legendárny nemecký futbalista a tréner, kapitán majstrov sveta z roku 1974 a majstrov Európy z roku 1972, zomrel v nedeľu vo veku 78 rokov.

Berlín 9. januára (TASR) - Viacero nemeckých osobností sa vo vyhláseniach na sociálnych sieťach rozlúčilo so zosnulým Franzom Beckenbauerom. Legendárny nemecký futbalista a tréner, kapitán majstrov sveta z roku 1974 a majstrov Európy z roku 1972, zomrel v nedeľu vo veku 78 rokov.



Dirk Nowitzki, bývalá nemecká hviezda basketbalovej NBA: "Bohužiaľ, odišla jedna z najväčších nemeckých športových osobností. Odpočívaj v pokoji!"



Frank-Walter Steinmeier, nemecký prezident: "Prišli sme o najznámejšieho a najpopulárnejšieho predstaviteľa nemeckého športu vo svete."



Olaf Scholz, nemecký kancelár: "Franz Beckenbauer bol jeden z najväčších futbalistov v Nemecku. Za všetko hovorí jeho prezývka Der Kaiser. Inšpiroval mnohých Nemcov a futbalové generácie."



Bernd Neuendorf, prezident Nemeckého futbalového zväzu (DFB): "Franz Beckenbauer zanechal po sebe veľké dedičstvo pre DFB i celý futbal."



Bastian Schweinsteiger, kapitán majstrov sveta 2014: "Beckenbauer ako hráč predbehol dobu. Ďakujem za všetko, Kaiser - nikdy na teba nezabudnem! Odpočívaj v pokoji."



Lothar Matthäus, bývalý nemecký reprezentant: "Franz bol výnimočná osobnosť nielen vo futbale. Každý, kto ho poznal vie, aký veľký a veľkorysý bol človek. Opustil nás dobrý priateľ."



Jürgen Klinsmann, bývalý nemecký reprezentant: "Drahý Franz, sme ti večne vďační za všetko, čo si urobil pre nás a pre futbal. Ako hráč, ako šéf tímu, ako prezident, ako veľký vzor. Budeš nám veľmi chýbať!"



Julian Nagelsmann, reprezentačný tréner Nemecka: "Keď Franz Beckenbauer vošiel do miestnosti, hneď sa rozsvietila."