Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Ovečkin sa pripojil k národnému tímu, chce pomôcť obhájiť titul

ruská hokejová hviezda Alexander Ovečkin Foto: TASR/Martin Baumann

Hviezdny útočník sa pripojil k tímu po vypadnutí jeho Washingtonu z bojov o Stanleyho pohár.

Helsinki 15. mája (TASR) - Ruský hokejový kanonier Alexander Ovečkin sa v stredu pripojil k národnému tímu a na majstrovstvách sveta vo Švédsku a Fínsku chce pomôcť zbornej k obhajobe vlaňajšieho titulu.

Ovečkin zamieril z letiska priamo do helsinskej Hartwall Arény, kde mal pôvodne absolvovať krátky tréning. Ten nakoniec zrušil, pretože mu neprišla batožina a tak rovno predstúpil pred novinárov. "Priletel som len teraz. Celú cestu v lietadle som spal. Ešte som sa nestretol s ostatnými chalanmi z tímu. A ešte ani neviem, aké budú moje úlohy v mužstve. Večer sa stretnem s trénerom, porozprávame sa a uvidím, aké sú jeho plány," uviedol.

Hviezdny útočník sa pripojil k tímu po vypadnutí jeho Washingtonu z bojov o Stanleyho pohár. Capitals stroskotali v prvom kole play off NHL na New Yorku Rangers. "Hneď, ako mi zavolali z národného tímu, kontaktoval som trénera Washingtonu, s ktorým mám veľmi dobré vzťahy. Dnes ráno sme mali míting. Spýtal som sa, či sa môžem ihneď pripojiť k reprezentácii a v klube mi povedali, že áno. Nerobili žiadne problémy."

Alexander Ovečkin
Foto: TASR/Martin Baumann
Ovečkin patril vlani po svojom príchode k ťahúňom tímu, ktorý vo finále svetového šampionátu zdolal Slovensko 6:2. Za zbornú odohral posledné tri zápasy, v ktorých strelil dva góly a pridal dve asistencie. Tento rok by chcel svojimi výkonmi pomôcť ruskému tímu k obhajobe zlata. "Vyhrať turnaj je jedna vec, ale druhá titul obhájiť. Bude to naozaj veľmi ťažké. Určite však chceme zabojovať o prvenstvo," vyhlásil Ovečkin, pre ktorého je to už deviaty svetový šampionát. Na konte má dve zlaté, jednu striebornú a dve bronzové medaily.

Rusko čaká prvý krok už vo štvrtok o 12.00 SELČ proti USA. "Čaká nás veľmi dôležitý zápas. Zatiaľ som nemal možnosť naštudovať si ich súpisku, ale určite majú dobrý tím. Brankár Bishop je možno mladý, ale keďže je na tomto turnaji, určite bude v budúcnosti dobrý gólman a táto skúsenosť mu iba pomôže," dodal.