Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

P. Sagan spadol na Fleche Brabante, ale v nedeľu bude štartovať

Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Víťazom cyklistických pretekov v Fleche Brabante sa stal Thomas Voeckler z Francúzska.

Overijse 11. apríla (TASR) - Cyklistické preteky v Belgicku Fleche Brabante (Leuven - Overijse 194,9 km) vyhral Francúz Thomas Voeckler (Team Europcar) časom 4:49:07 pred Španielom Gomezom (Katusha) a domácim Belgičanom Serrym (Topsport Vlaanderen – Mercator), ktorí prišli s vyše minútovou stratou na víťaza. Bratia Saganovci mali smolu a preteky nedokončili.

"Som smutný z toho, ako som dopadol... Mali to byť preteky, na ktorých som sa mal pripraviť a rozjazdiť na významné nedelňajšie podujatie v Amsterdame pod názvom Amstel Gold Race. Čo už, k cyklistike patria aj pády. Dnešné preteky sa začali v pohode, tón počas etapy, najmä v úvode zväčša udávali BMC, či Rabobank. O všetkom sa však rozhodovalo, keď prišlo päť okruhov v meste, také technické a nechýbali ani štyri kopce. Vpredu bol v úniku jeden jazdec, asi 25 kilometrov pred cieľom som ho chcel dobehnúť a zrazu som v zákrute nepríjemne spadol a bolo po pretekoch," sprostredkoval slová slovenského cyklistu Petra Sagana manažér Jozef Korbel. "Mám pocit, že tam bola asi olejová škvrna... Cesta bola síce na začiatku mokrá, ale postupom času vysýchala a mne v zákrute z ničoho nič akoby ustrelilo koleso. Mám uderené koleno, bok a oškretý chrbát, čo ma teraz štípe. Bol som hneď ošetrený a mám ešte tri dni, aby som si oddýchol pred nedelňajším štartom v Amsterdame," dodal 22-ročný cyklista Peter Sagan.



Výsledky Fleche Brabante (Leuven - Overijse 194.9 km): 1. Thomas Voeckler (Fra) Team Europcar 4:49:07, 2. Oscar Freire Gomez (Spa) Katusha Team 0:01:11, 3. Pieter Serry (Bel) Topsport Vlaanderen – Mercator, 4. Fabio Andres Duarte Arevalo (Col) Colombia – Coldeportes 0:01:14, 5. Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team 0:01:17, 6. Alex Howes (USA) Garmin-Barracuda..