Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Pedrosa podvádzal pri kapitánskych skúškach

Dani Pedrosa Foto: TASR/AP

Pedrosu spolu s dvadsiatimi ďalšími osobami zadržala španielska polícia priamo počas písania testov na univerzite Politecnica vo Valencii.

Madrid 3. apríla (TASR) - Španielsky motocyklista Dani Pedrosa sa dostal do problémov s miestnou políciou po tom, ako podvádzal pri kapitánskych skúškach a získal tak licenciu na kormidlovanie svojej rekreačnej jachty.

Pedrosu spolu s dvadsiatimi ďalšími osobami zadržala španielska polícia priamo počas písania testov na univerzite Politecnica vo Valencii. Podozrivé osoby chceli nelegálnym spôsobom absolvovať kapitánske skúšky tak, že im osoba z druhej strany cez slúchadlá diktovala správne odpovede. "Priznal som si chybu a poučil som sa z nej. Chcel by som sa ospravedlniť všetkým, ktorých som týmto činom sklamal," povedal Pedrosa, bývalý majster sveta v kategóriách do 125 cm3 a 250 cm3.

Dvadsaťšesťročný jazdec stajne Honda, ktorý už siedmy rok jazdí v kráľovskej triede MotoGP, sa však teraz naplno sústredí na úvod sezóny. Tá sa začína v nedeľu Veľkou cenou Kataru.