Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Peter Prevc triumfoval v piatok na domácom mostíku v Planici

Slovinec Peter Prevc sa nesie na pleciach ostatných, keď oslavuje po dokončení zoskoku a záverečnom zoskoku po ohlásení ukončenia aktívnej kariéry, počas 2. kola pretekov jednotlivcov Svetového pohára v skokoch na lyžiach v slovinskej Planici, 22. marca 2024. Foto: TASR/AP

V sobotu je v Planici na programe súťaž družstiev a v nedeľu záverečné individuálne podujatie v tejto sezóne SP v skokoch na lyžiach.

Planica 22. marca (TASR) - Slovinec Peter Prevc triumfoval v piatkovej súťaži Svetového pohára v letoch na lyžiach na mamuťom mostíku HS240 v Planici. Domáci spolufavorit sa ako jediný dvakrát dostal cez hranicu 230 metrov (237,5 a 231) a vyhral s bodovým ziskom 452,1 pred Rakúšanom Danielom Huberom a Johannom Andrem Forfangom z Nórska.

Tridsaťjedenročný Prevc, ktorý sa po sezóne rozlúči s aktívnou kariérou, zaznamenal svoje prvé víťazstvo v SP v prebiehajúcej sezóne a 24. v kariére. Už istý držiteľ veľkého glóbusu za celkový triumf v seriáli Stefan Kraft z Rakúska skončil v predposledných individuálnych pretekoch ročníka siedmu pozíciu.

V sobotu je v Planici na programe súťaž družstiev a v nedeľu záverečné individuálne podujatie v tejto sezóne SP v skokoch na lyžiach.