Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Peter Sagan si užíva Tour, v závere 7. etapy jazdil na zadnom kolese

Slovenský cyklista Peter Sagan Foto: TASR/AP

V nedeľu je na programe 8. etapa z Belfortu do švajčiarskeho Porrentruy v dĺžke 157,5 km.

La Planche des Belles Filles 8. júla (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan v závere siedmej etapy 99. ročníka pretekov Tour de France opäť ukázal, že si svoj debut na najprestížnejšom podujatí svojho druhu naplno užíva. V cieli prvej horskej etapy po náročnom stúpaní predviedol divákom jazdu na zadnom kolese, za čo ho ocenili búrlivým potleskom.

Člen tímu Liquigas – Cannondale a dosiaľ trojnásobný etapový víťaz prišiel do cieľa na 120. priečke so stratou vyše 12 minút na víťazného Brita Christophera Froomeho z tímu Sky, napriek tomu mal dôvod na úsmev. So ziskom 217 bodov naďalej vedie v bodovacej súťaži a v priebežnom poradí figuruje na 51. priečke.

"S etapou sme v tíme spokojní. Kolega Vincenzo Nibali poskočil na tretiu priečku v celkovej klasifikácii, ja som si udržal zelený dres a pripísal som si na rýchlostnej prémii ďalších osem bodov. Splnil som taktické pokyny v tíme po posledný kopec, potom som si vystúpil a šetril sily na ďalšie náročné etapy, v ktorých môžem ešte bodovať, aby som si udržal spomínaný zelený dres až do Paríža," sprostredkoval slová Petra Sagana jeho manažér Jozef Korbel.

Dojazd Sagana do cieľa 7. etapy:




V nedeľu je na programe 8. etapa z Belfortu do švajčiarskeho Porrentruy v dĺžke 157,5 km. Ďalší dvaja Slováci v štartovom poli, bratia Peter a Martin Velitsovci, figurujú po siedmej etape na 34., resp. 62. mieste.