Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Po výtržnostiach na Cypre sa neuskutočnilo futbalové osemfinále pohára

Polícia stojí na stráži po tom, čo fanúšikovia hádzali svetlice pred futbalovým zápasom Cyperského pohára medzi Apollon Limassol a AEL Limassol na štadióne Alpha Mega v Kolossi pri Limassole na Cypre v stredu 24. januára 2024. Foto: TASR/AP

Cyperský prezident Nikos Christodoulidis oznámil, že prijme opatrenia proti narastajúcemu násiliu v domácom futbale.

Nikózia 25. januára (TASR) - Pri výtržnostiach chuligánov pred zápasom Apollon Limassol a AEL Limassol sa v stredu večer zranili dvaja ľudia. Osemfinále Cyperského pohára, ktoré napokon museli odložiť, sprevádzali incidenty aj mimo štadióna Alphamega. Cyperská futbalová asociácia neskôr uviedla, že duel sa nemohol začať, pretože poriadkové sily neobnovili poriadok.

Cyperský prezident Nikos Christodoulidis oznámil, že prijme opatrenia proti narastajúcemu násiliu v domácom futbale. "Takto to nemôže ísť ďalej. Cyperským futbalom už roky otriasa nadmerné násilie. Za nepokojmi sa často skrýva politické pozadie. Politické korene majú najmä tímy z väčších miest ako Nikózia a Limassol," citovala agentúra DPA.

Hovorca cyperskej polície Christos Andreou v rádiu uviedol: "Chuligáni hádzali pyrotechniku a svetlice vnútri aj mimo štadióna. Krátko pred výkopom navyše na ihrisko vtrhli chuligáni."