Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

Poľská skladba k turnaju vyvolala kontroverzné reakcie

Foto: TASR/AP

Pieseň s názvom Koko Euro Spoko naspieval ženský zbor ľudového folklórneho súboru Jarzebina.

Varšava 4. mája (TASR) - Oficiálna hudobná skladba Poľska k blížiacemu sa futbalovému turnaju EURO 2012 vyvolala medzi fanúšikmi kontroverzné reakcie. Väčšina z nich ju označuje za "gýčovú", ktorá má ďaleko od hitu speváčky Shakiry k majstrovstvám sveta 2010 v Juhoafrickej republike.

Pieseň s názvom Koko Euro Spoko naspieval ženský zbor ľudového folklórneho súboru Jarzebina. Práve táto pieseň vyhrala súťaž o oficiálnu skladbu krajiny k európskemu šampionátu, ktorý organizuje Poľsko spoločne s Ukrajinou.



V zbore pôsobia predovšetkým staršie ženy, ktoré nosia tradičné biele čelenky a dlhé sukne. Fanúšikovia na internete označili skladbu za "gýčovú" a "rozpačitú". Podľa iných sa organizátori pri výbere pesničky riadili humorom.

Existujú však aj takí, ktorým sa pesnička páči a považujú ju za dobrú voľbu. "Naozaj nič pre čo by sme sa mali cítiť trápne. Skúsme nepredstierať, že nepochádzame z New Yorku alebo Los Angeles. Väčšina z nás sa narodila vo vidieckych častiach našej krajiny," uviedol umelec Pawel Konnak.

Informovala agentúra dpa.