Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tréner pozemných hokejistiek SR pred ME žien 3. divízie: Cieľom postup

Ženské reprezentanky v pozemnom hokeji. Foto: Teraz.sk

Súperkami Sloveniek na tomto turnaji budú reprezentantky Slovinska a družstvo Turecka.

Bratislava 18. januára (TASR) - Slovenské reprezentantky v pozemnom hokeji sa v termíne 20.-21. januára predstavia na turnaji EuroHockey Indoor Champinship III v Slovinsku. Súperkami Sloveniek na tomto turnaji budú domáce reprezentantky a družstvo Turecka.

Podujatie v slovinskom meste Apače bude zároveň možnosťou prebojovať sa do vyššej kategórie. Slovenky odohrajú s oboma súpermi po dve stretnutia, pričom dva najlepšie tímy nastúpia proti sebe na finálový zápas o postup do vyššej kategórie.

Podľa reprezentačného trénera Martina Čavoša je jednoznačným cieľom víťazstvo na turnaji. "Keďže sme dlhé roky neprihlásili družstvo žien na európsku súťaž, tak musíme začínať opäť odznova a postupne sa odraziť do vyšších skupín. Turnaj bude náročný, čaká nás päť zápasov za dva dni, keď rátame aj finálový zápas. Tomu sme prispôsobili aj prípravu, ktorá bola za posledné tri mesiace intenzívna. Zamerali sme sa na fyzickú stránku, a takisto na techniku a taktiku. S tímom Slovinska máme za posledné obdobie bilanciu 1:1, družstvo Turecka je pre nás neznámou a ich kvalitu uvidíme až v dejisku ME," povedal pred turnajom slovenský kouč.

Nominácia SR na Majstrovstvách Európy III divízie (20.-21. januára v Slovinsku):

Daniela Šutovská
Natália Lišková
Dominika Chebenová
Jana Stoperrová
Lenka Kramplová
Natália Fondrková
Lucia Kovalčíková
Petra Pilaríková
Šarlota Medvíková
Gabika Šurinová
Martina Šurinová