Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Pre Šestáka je táto sezóna posledná: Vek je limitujúci a život rýchly

Na archívnej snímke futbalista Stanislav Šesták. Foto: TASR - Michal Svítok

Stanislav Šesták odohral za národný tím 66 zápasov a strelil 13 gólov.

Poprad 25. apríla (TASR) - Bývalý slovenský futbalový reprezentant Stanislav Šesták po prebiehajúcej sezóne definitívne ukončí svoju hráčsku kariéru. Tridsaťšesťročný útočník druholigového FK Poprad to povedal v rozhovore pre portál profutbal.sk po utorkovom zápase s Interom Bratislava (0:0).

Šestákov tím momentálne figuruje na 2. mieste tabuľky druhej najvyššej súťaže so šesťbodovým mankom na Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. "V sobotu nás čaká megašláger s lídrom súťaže. Chceme skončiť čo najvyššie, minimálne na druhom mieste, kde sme teraz. Šanca na postup existuje, no všetky štyri kluby bojujúce o postup ešte majú zápasy aj proti sebe, každý môže postrácať body s každým. My sme zatiaľ najviac strácali s mužstvami na konci tabuľky," uviedol pre profutbal.sk bývalý dlhoročný reprezentant, ktorý sa predstavil na MS 2010 v Juhoafrickej republike i na EURO 2016 vo Francúzsku. Za národný tím odohral 66 zápasov a strelil 13 gólov.

V novej sezóne už ale fanúšikovia obľúbeného "Šestyho" na trávnikoch neuvidia. "Mojou výzvou je dostať mužstvo aspoň na miesto, ktoré by znamenalo baráž o Fortuna ligu. Už som veľakrát avizoval, že v lete definitívne ukončím kariéru a to bez ohľadu na to, či postúpime alebo nie. Uvidíme, čo budúcnosť prinesie. Vek je limitujúci a život rýchly, beriem to športovo. Existuje možnosť, že budem pokračovať v štruktúrach klubu, no s futbalom už bude zrejme definitívny koniec," dodal bývalý hráč Prešova, Slovana, Žiliny, nemeckého Bochumu, tureckých klubov Ankaragücü a Bursaspor a maďarského Ferencvárosu.