Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Pred vypredaným domácim hľadiskom Piešťany podľahli Dukle Trenčín 1:3

Fanúšikovia Piešťan. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Začiatok hokejového zápasu poznačil vlastný gól domácich, ktorý si strelil Urban.

Piešťany 5. októbra (TASR) - Začiatok zápasu poznačil vlastný gól domácich, ktorý si strelil Urban. Piešťany však mohli vyrovnať po faule na Nemca, ktorý ale trestné strieľanie nepremenil. Vedenie Dukly mohol zvýrazniť Tybor, ale v dobrej pozícii tesne minul bránku. Na konci tretiny sa nepresadil ani Tatar a tak bolo po prvej tretine 0:1.


Druhú tretinu začali domáci aktívne, vytvorili si množstvo šancí, ale gól dali až po druhom trestnom strieľaní v zápase. Do vedenia ich mohol dostať Tatar s Chylom, ale svoje šance nepremenili. Následné zlé vyhodenie Kolníka zachytil Marosz a po jeho strele dokázal Lelkeš poslať Trenčín do vedenia. Domáci sa však nevzdávali, ale stále pozorný Kristín žiadnu ich strelu do bránky nepustil.


V tretej tretine Trenčín strážil svoj náskok, hral dobre dozadu a dokázal aj skórovať, Tybor našiel na modrej čiare Sojčíka, ktorý svoj nájazd premenil. Piešťany potom zatlačili súpera do defenzívy, ale žiadna z ich šancí si cestu do bránky už nenašla. Pred vypredaným hľadiskom sa nakoniec tešil z výhry Trenčín.

ŠHK 37 Piešťany - Dukla Trenčín 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Góly: 28. Melichárek - 1. Pardavý, 32. Lelkeš, 49. Sojčík. Rozhodovali: D. Konc - Holienka, M. Valach, vylúčení: 5:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 3060 divákov (vypredané)

Hlasy trénerov:

Milan Klement, tréner Piešťan: "Dnes sme nehrali zle, ale začiatok sme mali nešťastný. Dostali sme rýchly gól a aj na druhom máme svoj podiel. Mali sme aj nejaké šance, hosťujúci brankár však zachytal výborne. Keď sa nabudúce vyvarujeme individuálnych chýb budeme vyhrávať aj domáce zápasy."

Róbert Kaláber, tréner Dukly: "Dnes sme splnili svoj cieľ ujať sa vedenia, čo sa nám aj podarilo. Disciplinovaným výkonom sme si náskok podržali a v tretej tretine sme hrali podľa taktických pokynov a podarilo sa nám zvíťaziť."