Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Prešov zdolal Trnavu výsledkom 2:1

Na snímke brankár Prešova Jakub Diviš. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Po Krajníkovom faule a následne udelenej červenej karte Šarišania aj naďalej hrali, akoby ich bolo na ihrisku jedenásť.

Prešov 29. septembra (TASR) - V úvodnom polčase predviedli obaja súperi vcelku snaživý futbal. Trnava neprišla iba brániť, a napokon inkasovala aj pomerne rýchly gól. Ten sa zrodil po priamom kope Dolného. Brankár Filipko vyrazil loptu iba pred seba a Ševčuk pohodlne zblízka skóroval. Ukrajinský legionár mal o minútu na to ďalšiu možnosť, lenže hlavičkoval tesne vedľa.

V 24. min musel domáci tréner Červenkov siahnuť k vynútenému striedaniu, keď zraneného Marcina striedal Katona. V 33. min letela strela Zošáka tesne nad. Hostia odpovedali dvoma vážnejšími pokusmi Mikoviča a neskôr Saba. V závere polčasu ešte Čvirik po ďalekonosnom priamom kope mieril tesne nad. V druhom polčase sa diali zaujímavé veci už od jeho začiatku.

Krajník v šestnástke fauloval Cyprisa, videl červenú kartu a z následnej jedenástky vyrovnal na 1:1 Sabo. Navrch tak mala Trnava, psychicky i početne. Lenže hostia hneď na začiatku presilovky prekvapujúco inkasovali. Po osi Lipták-Adam-Ševčuk trafil posledne menovaný ľavý horný roh brány hostí - 2:1.

V ďalšom priebehu to bol stále vyrovnaný futbal, akoby Šarišania stále hrali s jedenástimi hráčmi. Hostia si vôbec nevytvorili prevahu. Iba dve strely vážnejšie ohrozili Diviša a to z kopačiek Mikoviča a Vyskočila. Až v samom závere Trnava pritlačila, v nadstavenom čase mala výhodu nepriameho kopu a rohu, ale Prešov tesný náskok ubránil.

Hlasy trénerov:

Angel Červenkov, tréner Prešova: "V prvom polčase sme dobre kontrolovali hru, škoda len, že k jednému gólu nepribudli ďalšie. Začiatok druhého to bol malý šok. Ďalšie vynútené striedanie tentoraz Zošáka, červená karta Krajníka, penalta a vyrovnávajúci gól súpera. V oslabení však hráči ukázali charakter, bojovné srdce, disciplínu a situáciu zvládli aj takticky."

Pavel Hoftych, tréner Trnavy: "Blahoželám domácicm k zaslúženému víťazstvu. Nám citeľne chýbali zranené opory Karhan a Bicák. Ostatní ich nezastúpili, jediné pozitívum vidím vo výkone Kaščáka. Prešov bol v prvom polčase dôraznejší a lepší. V druhom sme mali ideálnu šancu na víťazstvo. No pre mňa je nepochopiteľne, sme ju nedokázali využiť."

1.FC Tatran Prešov - Spartak Trnava 2:1 (1:0)

Góly: 16. a 54. Ševčuk - 49. Sabo (z 11 m).
Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Krajník, Petráš, Lipták, Ševčuk, Adam, Diviš - Mikovič, Sabo, Čvirik, ČK: 48. Krajník (Prešov) za faul, 1780 divákov

Zostavy a striedania:

1. FC Tatran Prešov: Diviš - Petráš, Adámik, Krajník, Kolbas - Lipták - Jakovlev, Zošák (52. Adam), Marcin (24. Katona), Dolný (50. Bartek) - Ševčuk

Spartak Trnava: Filipko - Habánek (63. Gašparík), Janečka, Čvirik, Hanzel - Vlasko (46. Cypris), Kaščák, Sabo (75. Nikolič) - Čarnota - Mikovič, Vyskočil