Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Pretekárku De Villotovú prepustili z nemocnice do domáceho liečenia

Na archívnej snímke z 15. marca 2012 testovacia pilotka stajne F1 Marussia Maria De Villotová v Melbourne. Testovacia pilotka stajne F1 Marussia Maria De Villotová utrpela 3. júla 2012 život ohrozujúce zranenie pri havárii počas testov monopostu vo východnom Anglicku. Vozidlo na letisku v Duxforde dokončilo okruh a nečakane zrýchlilo, pričom pri menšej rýchlosti vrazilo do kamióna, ktorý monoposty preváža. Foto: TASR/AP

Počas hospitalizácie v madridskej nemocnici La Paz sa De Villotová podrobila plastickej operácii, neurologickým i očným vyšetreniam.

Madrid 26. júla (TASR) - Španielsku testovaciu pretekárku Mariu De Villotovú prepustili z nemocnice do domáceho liečenia.

Španielka utrpela 3. júla počas testov tímu F1 Marussia v Anglicku vážne zranenia hlavy i tváre a následkom nehody prišla o pravé oko.

Počas hospitalizácie v madridskej nemocnici La Paz sa De Villotová podrobila plastickej operácii, neurologickým i očným vyšetreniam. Napokon nemusela absolvovať operáciu mozgu, jej zdravotný stav však naďalej budú pozorne monitorovať špecialisti.