Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Preteky šampiónov dopriali aj súrodeneckej dvojici Kuzminová - Šipulin

Anastasia Kuzminová Foto: TASR/AP

Najviac vynikla v miešaných štafetách, spolu so svojím bratom Antonom Šipulinom obsadila druhú priečku, s náskokom len 0,5 sekundy vyhrali Kaisa Mäläräinenová - Björn Ferry.

Moskva 7. apríla (TASR) - O tradičné dozvuky biatlonovej sezóny sa opäť postarali Preteky šampiónov. V uliciach moskovských Lužník štartoval výkvet uplynulej zimy, v ktorom sa vynímala aj Anastasia Kuzminová. Najviac vynikla v miešaných štafetách, spolu so svojím bratom Antonom Šipulinom obsadila druhú priečku, s náskokom len 0,5 sekundy vyhrali Kaisa Mäläräinenová - Björn Ferry (Fín./Švéd.), tretí dobehli vlaňajší víťazi, Francúzi Habetová-Dorinová - Martin Fourcade.

"Som rada, že som mohla bojovať o víťazstvo s mojím bratom Antonom," povedala Nasťa po pretekoch. "Vydarila sa mi streľba, veľmi sme túžili zvíťaziť. Po sezóne sa s nami rozlúčili Neunerová a Ekholmová, dve veľké osobnosti, no nemyslím si, že by sa nám nejako uľahčilo. V biatlone sa sústavne menia generácie, v každej sezóne sa niekto nový a výnimočný objaví."

Anton Šipulin, brat Kuzminovej, v miešaných štafetách podľahol vo finiši Švédovi Ferrymu len o 0,5 sekundy. "Dovtedy budem so sestrou štartovať na Pretekoch šampiónov, kým nezvíťazíme," zapovedal sa Anton. "Finiš s Ferrym bol dramatický, vôbec sa na neho nehnevám, že si víťazstvo všemožným spôsobom ustrážil, ja by som postupoval rovnako. Ferry má pred sebou veľkú budúcnosť, no ja mu v budúcej sezóne túto prehru nepochybne vrátim aj s úrokmi."

Najviac si z euro 'koláča', ktorý predstavoval 90-tisíc euro, ukrojili na 1,2 km okruhu víťazi, v pretekoch s hromadným štartom Francúzka Habertová-Dorinová a Slovinec Jakov Fak, v miešaných štafetách Mäkäräinenová - Ferry (Fín./Švéd.).

Výsledky

miešané štafety


1. Kaisa Mäkäräinenová - Björn Ferry (Fín./Švéd.) 35:54,0 (1 tr. okr.), 2. Anastasia Kuzminová - Anton Šipulin (SR/Rus.) +0,5 (2), 3. Marie Habertová-Dorinová - Martin Fourcade (Fr.) 5,3 (3), 4. Darja Domračevová - Jakov Fak (Biel./Slovin.) +5,4 (5)

preteky s hromadným štartom

muži: 1. Jakov Fak (Slovin.) 14:21,5 (1), 2. Anton Šipulin (Rus.) +8,7 (1), 3. Emil Hegle Svendsen (Nór.) 19,2 (1)

ženy: 1. Marie Habertová - Dorinová (Fr.) 15:36,2 (0), 2. Oľga Zajcevová (Rus.) +8,4 (0), 3. Oľga Viluchinová (Rus.) 12,4 (1), 4. Anastasia Kuzminová (SR.) 12,5 (1)