Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

VIDEO: Pro-Hokej podpísal zmluvy s Tipsportom a RTVS na ďalšie sezóny

Na snímke zľava vedúci Sekcie športu RTVS Matej Hanko, riaditeľ spoločnosti Pro-hokej Richard Lintner a generálny riaditeľ spoločnosti Tipsport SK Martin Tabák si pripíjajú počas tlačovej konferencie hokejovej Tipsport ligy v Bratislave 18. júna 2019. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Na spoločnej tlačovej besede všetkých troch strán to oznámil riaditeľ Pro-Hokeja Richard Lintner.

Bratislava 18. júna (TASR) - Strategickými partnermi najvyššej slovenskej hokejovej súťaže budú aj v nasledujúcich troch sezónach spoločnosť Tipsport SK a Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS). Na spoločnej tlačovej besede všetkých troch strán to oznámil riaditeľ Pro-Hokeja Richard Lintner.

"Za štyri roky sme prešli neskutočnú cestu, výsledkom sú dnes dve lukratívne zmluvy. V roku 2015, keď sme ako liga stáli na pokraji priepasti, sme začali budovať dôveru najskôr vnútri medzi klubmi a v hokejovom hnutí a potom samozrejme smerom k našim partnerom a našim fanúšikom. Dnešný deň je takou deklaráciou toho, že cesta, ktorá sa nám podarila spoločne absolvovať, bola úspešná. Ten najpodstatnejší odkaz je, že dnešným dňom bude tá cesta aj pokračovať, aby sme mohli Tipsport ligu posúvať stále vpred. Obe zmluvy nám vyčleňujú spoluprácu na minimálne tri sezóny," uviedol v utorok Lintner.



Nové zmluvy prinesú do súťaže viac financií. Lintner nechcel špecifikovať, aký bude presný rozpočet, no podľa jeho slov sa finančné plnenie od generálneho partnera Tipsport SK v porovnaní s rokom 2015 viac ako zdvojnásobí. "Zmluva na ďalšie tri roky sa dá pomenovať ako rekordná. Charakterizuje nielen našu spoluprácu, ale aj dôveru," pokračoval Lintner. "Ďalšiu spoluprácu sme vyhodnotili aj na úkor pomerne veľkej čiastky. Berieme to však ako investíciu do slovenského hokeja i ligy samotnej," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Tipsport SK Martin Tabák.

Obnovená spolupráca potešila aj šéfa Sekcie športu RTVS Mateja Hajka. "Osobne si neviem predstaviť RTVS bez najvyššej hokejovej súťaže. Tešíme sa, že je čoraz viacej vyrovnaných a dramatických zápasov," povedal.

Pro-Hokej chystá na nasledujúcu sezónu ďalšie novinky, no zatiaľ o nich nechcel príliš hovoriť. Najmä preto, že ešte nie je jasný konečný počet účastníkov. Do TL sa prihlásilo všetkých desať slovenských tímov, ktoré si v nej vybojovali účasť, a taktiež dva maďarské. Vlaňajší nováčikovia DVTK Jegesmedvék Miškovec a MAC Budapešť však ešte nemajú isté miesto. "Táto téma bude pokračovať v nasledujúcich týždňoch, keď budeme doťahovať nový kontrakt s maďarskými partnermi, ktorý ešte nie je podpísaný," uviedol Lintner.

Trinástym účastníkom by mal byť Slovan Bratislava. "Belasí" nepokračujú v KHL, keďže sa im nepodarilo nájsť nového investora. Vrátiť sa tak chcú do najvyššej domácej súťaže, v ktorej v sezóne 2011/12 získali svoj v poradí ôsmy titul. Bratislavský klub však má na krku dlhy spôsobené nielen nevyplatením miezd hráčom, ale dlží aj mestu za prenájom haly. Člen predstavenstva klubu Juraj Široký mladší priznal, že ide o niekoľko miliónov eur. "Licenčné konanie je v plnom prúde, kľúčový dátum je 1. júla, keď musí byť splnená jedna z kľúčových podmienok pre všetky tímy. Je to vyrovnanie všetkých záväzkov po dobe splatnosti voči hráčom a trénerom. My ako Pro-Hokej teraz len čakáme na celý ten proces a čestné vyhlásenia. Následne zhotovíme správu, ktorú pošleme na nový Výkonný výbor SZĽH. Na Slovan sa tešíme a veríme, že splní všetky podmienky," uviedol. Lintner prezradil, že všetkých desať slovenských klubov, mimo Slovana, by malo byť k 1. júlu pripravených. "Na poslednom stretnutí pred 14 dňami deklarovali, že naplnia všetky podmienky."

Podľa konečného počtu účastníkov bude vyzerať aj herný formát nasledujúcej sezóny. "Máme pripravené oba, pre 12 aj 13 klubov. Tie formáty sú rozdielne, ale hracie dni veľmi podobné. Prezentovať ich budeme až tesne pred sezónou, no môžem povedať, že pri 12 účastníkoch je pripravená zaujímavá novinka," prezradil Lintner. "Opäť chystáme aj sprievodnú akciu, jeden projekt, ktorý sa týka zastrešenia bývalých hráčov ligy, no a pripravíme aj niečo na leto pre deti. Detaily však prezradím až tesne pred štartom súťaže."