Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Real Madrid remízoval s Malagou, Valencia zdolala Bilbao

Futbalista Malagy Santi Cazorla (tretí vpravo) sa teší so spoluhráčmi zo strelenia vyrovnávajúceho gólu do siete Realu Madrid v zápase 27. kola španielskej Primera division , 18. marca 2012.Foto: TASR/AP Photo/Andres Kudacki

Santi Cazorla gólom z priameho kopu v odpovedal na presný zásah Karima Benzemu z 35. minúty.

Madrid 19. marca (TASR) - Futbalisti Realu Madrid remizovali v nedeľňajšom zápase 27. kola španielskej Primera division s Malagou 1:1.

Futbalisti Realu Madrid majú pred úradujúcim majstrom FC Barcelona už iba osembodový náskok. Vyrovnávajúci gól andalúzskeho tímu strelil v nadstavenom čase Santi Cazorla, ktorý vymietol šibenicu, keď gólom z priameho kopu odpovedal na presný zásah Karima Benzemu z 35. minúty. "Biely balet" má 11 zápasov pred koncom sezóny 8-bodový náskok pred úradujúcim majstrom FC Barcelona.

Real sa v 35. minúte ujal vedenia zásluhou Karema Benzemu, no v ďalšom priebehu zápasu nedokázal pridať poistku. Hráči Malagy v druhom polčase čoraz viac vystrkovali rožky a v závere sa dočkali vyrovnania. "Vedeli sme, že pokiaľ prehrávame iba o gól, stále máme šancu dosiahnuť minimálne remízu. Už v prvom polčase som mohol skórovať, chýbalo naozaj málo. V nadstavenom čase som si všetko vynahradil," povedal Cazorla pre španielsku televíziu.


Zahodené šance sa vypomstili

Stredopoliar Realu Xabi Alonso po zápase netajil sklamanie. "Škoda, že sme nedali druhý gól. Zahodili sme veľa šancí a to sa nám vypomstilo. Remíza na domácom štadióne vždy zabolí. Netreba však z toho robiť žiadnu tragédiu, veď 11 kôl pred koncom súťaže sme na čele tabuľky s osembodovým náskokom. Do každého ďalšieho zápasu pôjdeme s cieľom zvíťaziť," povedal španielsky reprezentant.

Barcelona triumfovala na pôde FC Sevilla 2:0. O úvodný gól sa postaral z priameho kopu Xavi, trojbodový zisk Kataláncov spečatil lobom argentínsky kanonier Lionel Messi. "Najmä v prvom polčase sme hrali veľmi dobre a naše vedenie mohlo byť oveľa vyššie. V druhom dejstve to bola už iná káva. Nebyť niekoľkých skvelých zákrokov Victora Valdesa, v závere to ešte mohla byť dráma," povedal obranca Barcelony Pique. Tréner Pep Guardiola napriek víťazstvu v metropole Andalúzie po skončení duelu nesršal veľkým optimizmom. "Na titul môžeme v tejto sezóne už zabudnúť. Je totiž jeden tím, ktorý dosahuje ešte lepšie výsledky ako my - je ním Real Madrid."


Valencia je tretia

Valencia, ktorá figuruje na treťom mieste, zdolala hetrikom kanoniera Roberta Soldada domáce Bilbao 3:0. Baskom sa po vyradení Manchestru United v osemfinále Európskej ligy UEFA nepodarilo potešiť v priebehu pár dní svojich fanúšikov aj na domácej scéne a v tabuľke im patrí naďalej 7. priečka.

V ďalšom dueli si Mallorca poradila s Atleticom Madrid 2:1 a v prvom nedeľňajšom zápase zvíťazilo Levante nad Villarrealom 1:0 gólom Xaviho Torresa z 92. minúty.

Video: Real Madrid - Malaga 1:1 (1:0)

Real Madrid 1-1 Malaga - Highlightsby goalsarena2012-3

sumáre - 27. kolo:

Levante - Villarreal 1:0 (0:0)
Gól
: 90.+2 Xavi Torres, ČK: 90. Marchena (Villarreal), 12.200 divákov.

Mallorca - Atletico Madrid 2:1 (0:0)
Góly:
47. Godin (vlastný), 49. Pereira - 66. Falcao, ČK: 53. Ramis (Mallorca), 13.000 divákov.

Athletic Bilbao - FC Valencia 0:3 (0:1)
Góly:
41., 57., 85. Soldado (tretí z 11 m), ČK: 67. Iraola (Bilbao), 34.000 divákov.

Real Madrid - Malaga 1:1 (1:0)
Góly:
35. Benzema - 90.+2 Cazorla, 73.000 divákov.