Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Real zvíťazil na pôde Granady a na čele má 15-bodový náskok

Ilustračná snímka. Foto: TASR

RCD Mallorca zdolala UD Las Palmas 1:0.

Madrid 11. mája (TASR) - Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v sobotňajšom zápase 35. kola španielskej La Ligy na pôde Granady 4:0. "Biely balet" už v pozícii istého šampióna navýšil svoj náskok na čele tabuľky na 15 bodov pred druhou Gironou. Výrazný podiel na tom mal dvojgólový ofenzívny univerzál Brahim Diaz.

RCD Mallorca zdolala UD Las Palmas 1:0. Celé stretnutie v drese klubu z Baleárskych ostrovov odohral slovenský obranca Martin Valjent, ktorý videl v 78. minúte piatu žltú kartu v sezóne a pre limit v počte nazbieraných kariet vynechá ďalší ligový duel.

Malorčania dokázali naplno bodovať po piatich zápasoch a vzdialili sa pásmu zostupu. Mallorce patrí 14. priečka v tabuľke a pred osemnástym Cádizom má tri kolá pred koncom sezóny deväťbodový náskok.

Villarreal si udržal nádej na siedmu priečku, ktorá ako posledná garantuje miesto v pohárovej Európe. "Žltá ponorka" otočila proti Seville z 1:2 na 3:2. Víťazný presný zásah zaznamenal v 97. minúte nórsky útočník Alexander Sörloth. Jeho tím stráca na siedmy Real Betis štyri body, no Sevillčania majú zápas k dobru.

La Liga - 35. kolo:

FC Granada - Real Madrid 0:4 (0:2)

Góly: 49. a 59. Diaz, 38. Garcia, 45.+2 Güler


FC Villarreal - FC Sevilla 3:2 (1:2)

Góly: 30. a 90.+7 Sörloth, 84. Mosquera - 26. a 44. En Nesyri (prvý z 11 m).


RCD Mallorca - UD Las Palmas 1:0 (1:0)

Góly: 29. Gonzalez.

/M. Valjent odohral celý zápas, videl ŽK a vynechá ďalší duel, D. Greif bol na lavičke náhradníkov (obaja Mallorca)/