Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Tréner Regragui dostal dvojzápasový dištanc za rasistické správanie

Tréner Maroka Walid Regragui gestikuluje počas futbalového zápasu skupiny F Afrického pohára národov medzi Marokom a Zambiou na štadióne Laurenta Pokoua v San Pedre na Pobreží Slonoviny v stredu 24. januára 2024. Foto: TASR/AP

Marocká federácia uviedla, že sa odvolá proti rozhodnutiu CAF o dištanci pre Regraguiho, pretože sa v žiadnom prípade neprevinil proti duchu fair play.

San Pédro 25. januára (TASR) - Africká futbalová konfederácia (CAF) udelila dvojzápasový dištanc trénerovi Maroka Walidovi Regraguiovi. Stalo sa tak po incidentoch v závere zápasu jeho tímu s DR Kongo (1:1) v F-skupine na kontinentálnom šampionáte. Kormidelník mal použiť rasistické slová voči kapitánovi súperovho tímu Chancelovi Mbembovi.

CAF zároveň uložila pokuty vo výške 20.000 USD pre futbalové federácie Maroka a Konga a 5000 USD pre Regraguiho. Marocká federácia uviedla, že sa odvolá proti rozhodnutiu CAF o dištanci pre Regraguiho, pretože sa v žiadnom prípade "neprevinil proti duchu fair play."

Incident medzi Regraguim a Mbembom nastal po nedeľňajšom súboji. Obaja mali medzi sebou výmenu názorov, ktorá viedla k potýčke medzi hráčmi a funkcionármi oboch tímov a pokračovala aj pri odchode tímov z ihriska. Mbemba po zápase novinárom naznačil, že ho Regragui urazil. Kormidelník Maroka odmietol obvinenie.

Kouč tak chýbal na lavičke svojho mužstva v stredajšom stretnutí proti Zambii (1:0). Jeho miesto zaujal asistent trénera Rachid Benmahmoud. Semifinalista MS 2022 mal už pred duelom istým postup a vďaka triumfu si zabezpečil prvenstvo v skupine. Informovali o tom agentúry AFP a AP.