Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Ribery sa do Florencie zamiloval: Láska na prvý pohľad

Franck Ribery počas oficiálneho predstavenia vo Florencii, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V AC Fiorentina sa cíti spokojný po futbalovej stránke a páči sa mu aj prostredie v metropole Toskánska.

Florencia 14. októbra (TASR) - Francúzsky futbalista Franck Ribery si nevie vynachávaliť život vo Florencii, kde sa usadil po odchode z Bayernu Mníchov. V AC Fiorentina sa cíti spokojný po futbalovej stránke a páči sa mu aj prostredie v metropole Toskánska.

"Keď som uzatváral prestup do Florencie, nevedel som, že to bude láska na prvý pohľad," vyznal sa 36-ročný krídelník v rozhovore pre denník Corriere della Sera. Ako Ribery priznal, v lete mal aj lákavé ponuky z dvoch anglických klubov, no presvedčili ho slová manažérov Fiorentiny. "Zovšadiaľ som cítil dôveru a prívetivosť. Tak som povedal svojej žene 'sťahujeme sa do Florencie'. Teraz tu hrám a som tu šťastný," vyhlásil.

Pri voľbe nového zamestnávateľa hral dôležitú úlohu aj jeho bývalý spoluhráč z Bayernu, taliansky útočník Luca Toni. "Luca je môj kamarát a jeho slová mi veľmi pomohli. Porozprával mi všetko o meste, klube a obrovskom zanietení tunajších fanúšikov," prezradil bývalý francúzsky reprezentant.

Ribery potvrdil, že v Taliansku hrá s rovnakým odhodlaním ako v Nemecku. "Florencia mi tak trochu pripomenula moje pôsobenie v Marseille. Rovnakú mentalitu ako fanúšikovia Olympique majú aj tunajší tifosi, sú milí a priateľskí. Ľudia tu žijú pre futbal a to ma dojíma. Núti ma to, aby som za svoje mužstvo nechal na ihrisku celú dušu."