Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Rio Ferdinand je šokovaný z prejavov rasizmu vlastných fanúšikov

Rio Ferdinand Foto: TASR/AP

UEFA opätovne zdôraznila, že v prípade prejavov rasizmu budú mať rozhodcovia právo okamžite prerušiť alebo ukončiť zápas.

Londýn 29. marca (TASR) - Anglický futbalový reprezentant Rio Ferdinand zostal šokovaný, keď sa dozvedel, že ostrovní fanúšikovia spievali rasistické piesne o ňom a jeho bratovi. K nepríjemnému incidentu došlo v San Maríne počas piatkového zápasu kvalifikácie MS 2014, v ktorom Albión zvíťazil 8:0.

Futbal proti rasizmu v Európe (FARE) už kontaktoval Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) v súvislosti so sťažnosťami a teraz anglická asociácia dostane vyrozumenie o incidente, ktorý môže spôsobiť, že Anglicko bude hrať ďalší zápas bez divákov.

"Od fanúšikov v hľadisku očakávate aj vtipy a žarty, čo je súčasť futbalu. Lenže rasizmus rozhodne nie je na smiech... Navyše, od vlastných fanúšikov? To už je niečo," uviedol 34-ročný Rio Ferdinand na sociálnej sieti. "Vždy sa nájde menšia skupinka, ktorá robí zlé meno aj tým ostatným. Len to netreba brať na ľahkú váhu. Uvidíme, čo prinesie vyšetrovanie."

Anglická Futbalová asociácia (FA) uviedla, že nenašla žiadny videozáznam, ktorý by dokazoval rasisticky ladené popevky na adresu bratov Ferdinandovcov. "Nemáme žiadny dôvod, aby sme spochybňovali informácie uverejnené v médiách, no zatiaľ sme nenašli žiadne dôkazy, ktoré by potvrdili diskriminujúce pokriky na adresu Ria a Antona," povedal člen exekutívy FA Adrian Bevington.

UEFA v priebehu tohto týždňa opätovne zdôraznila, že v prípade prejavov rasizmu na štadiónoch budú mať rozhodcovia právo okamžite prerušiť alebo ukončiť zápas.