Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Ronaldinho pripustil odchod z Flamenga ešte pred skončením zmluvy

Foto: TASR/AP

Ronaldinhova kariéra je neistá aj kvôli tomu, že Flamengu sa nedarí v prestížnom Pohári osloboditeľov.

Rio de Janeiro 8. apríla (TASR) - Brazílsky ofenzívny futbalista Ronaldinho pripustil, že možno opustí klub CR Flamengo ešte pred vypršaním platnej zmluvy. Člen širšieho olympijského výberu kanárikov má na štadióne Engenhao platný kontrakt do roku 2014.

Ronaldinho súčasne povedal, že v prípade prestupu chce odísť z Flamenga prednými dverami. Bývalá hviezda FC Barcelona a milánskeho AC to uviedla po sobotňajšom ligovom súboji Flamenga s tímom Vasco de Gama (2:1), v ktorom bol autorom víťazného gólu.

Ronaldinhova kariéra je neistá aj kvôli tomu, že Flamengu sa nedarí v prestížnom Pohári osloboditeľov. Jeho tím má síce ešte nádej na postup zo skupinovej fázy, ale vo svojej "grupe" figuruje na poslednej štvrtej priečke. Vedenie Flamenga tak už avizovalo, že v prípade neúspechu v skupinovej fáze, predá 32-ročného kanárika, ktorý na OH 2000 v Brisbane nastúpil aj proti zverencom slovenského kouča Dušana Radolského.

Technicky vyspelý futbalista prišiel do Flamenga v januári 2001. "Odkedy som prišiel do klubu, vždy som hral s láskou a nadšením. A presne v takom duchu chcem aj odísť. To znamená prednými dverami, ale ešte stále viem, ako klubu pomôcť," povedal Ronaldinho pre brazílske médiá.