Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Ronaldo dal 5000. gól Juventusu v Serii A pri víťazstve nad FC Turín

Cristiano Ronaldo. Foto: TASR/AP

Stará dáma je po zápase 16. kola na čele tabuľky s 11-bodovým náskokom pred SSC Neapol, ktorý má ale k dobru nedeľňajší duel na pôde Cagliari.

Turín 16. decembra (TASR) - Cristiano Ronaldo dal 5000. gól Juventusu Turín v Serii A a rozhodol o víťazstve futbalistov úradujúceho talianskeho šampióna na ihrisku mestského rivala FC 1:0. "Stará dáma" je po zápase 16. kola na čele tabuľky s 11-bodovým náskokom pred SSC Neapol, ktorý má ale k dobru nedeľňajší duel na pôde Cagliari.

Vo vyrovnanom turínskom derby rozhodla situácia zo 68. minúty. Domáci brankár Salvador Ichazo fauloval v šestnástke Maria Mandžukiča, loptu na biely bod si postavil Ronaldo a strelil svoj 11. ligový gól v sezóne. "Som šťastný, že som pomohol tímu. Brankár si na loptu siahol, ale bola to tvrdá strela a skončila v sieti. Bol to ťažký zápas na nie veľmi kvalitnom ihrisku, ale nakoniec sme získali zaslúžené tri body," povedal Ronaldo pre oficiálnu klubovú stránku. Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty je na čele tabuľky strelcov spolu s Krzysztofom Piatekom z FC Janov.

Zverenci trénera Massimiliana Allegriho stratili v doterajšom priebehu ligy iba dva body po októbrovej domácej remíze v 9. kole proti FC Janov. "Obávali sme sa tohto derby zápasu, pretože sme hrali iba tri dni po súboji v Lige majstrov. FC Turín je vo veľmi dobrej forme, dosiahli sme cenný výsledok. Najmä v druhom polčase sme sa tlačili pred domácu bránku a vytvorili sme si niekoľko šancí. Svojim hráčom nemám čo vyčítať," uviedol Allegri pre akreditované médiá.