Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Rooney po víťaznej rozlúčke: Skvelý večer pre mňa i celú rodinu

Wayne Rooney. Foto: TASR/AP

Tridsaťtriročnému útočníkovi DC United vzdali pred zápasom potleskom úctu fanúšikovia a hráči oboch mužstiev.

Londýn 16. novembra (TASR) - Wayne Rooney sa rozlúčil s národným tímom víťazstvom. Bývalý kapitán anglickej futbalovej reprezentácie nastúpil vo štvrtok na svoj posledný 120. zápas v drese Albiónu, v prípravnom dueli s USA (3:0) sa na ihrisko dostal v 58. minúte.

Tridsaťtriročnému útočníkovi DC United vzdali pred zápasom potleskom úctu fanúšikovia a hráči oboch mužstiev. "Bol to skvelý večer pre mňa a celú moju rodinu. Som hrdý na to, že som mohol hrať za Anglicko v takom množstve zápasov a že som najlepší strelec v reprezentačnej histórii," citovala agentúra DPA Rooneyho, ktorý dal za národný tím 53 gólov.

Skóre štvrtkového duelu vo Wembley otvoril v 26. minúte krásnou technickou strelou z hranice šestnástky stredopoliar Manchestru United Jesse Lingard. O minútu neskôr zvýšil na 2:0 svojim prvým reprezentačným gólom pravý obranca Trent Alexander-Arnold. Dvadsaťročný hráč FC Liverpool je najmladší strelec Albiónu za uplynulých 20 rokov. Skóre uzavrel v 77. minúte pri svojom debute útočník Callum Wilson z AFC Bournemouth. "Nemôžem nájsť vhodné slová, ktorými by som opísal svoje pocity. Dostal som príležitosť a chcel som ju pevne chytiť do rúk. Je to moment, ktorý si budem vážiť do konca života," uviedol 26-ročný Wilson.

Duel bol pre zverencov trénera Garetha Southgatea prípravou pred nedeľňajším zápasom A-divízie Ligy národov, v ktorom o 15.00 h nastúpia vo Wembley v súboji o prvenstvo v 4. skupine proti Chorvátsku. V prípade remízy skupinu vyhrá Španielsko, ktoré je momentálne na čele so šiestimi bodmi. Nedeľňajší súperi majú na konte o dva menej.