Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FIFA neodoberie Rusom právo organizovať svetový šampionát v roku 2018

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Ozbrojený konflikt medzi Ukrajinou a proruskými rebelmi mal minulý týždeň za následok zostrelenie lietadla, pri ktorom zahynulo celkovo 283 cestujúcich a 15 členov posádky.

Zürich 26. júla (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) v piatok uviedla, že v žiadnom prípade neodoberie Rusku právo organizovať svetový šampionát v roku 2018. Ozbrojený konflikt medzi Ukrajinou a proruskými rebelmi mal minulý týždeň za následok zostrelenie lietadla Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines, pri ktorom zahynulo celkovo 283 cestujúcich a 15 členov posádky.

Západné krajiny a USA vinia z tragédia Rusko, ktoré má podporovať separatistov bojujúcich na východe Ukrajiny. Viacerí nemeckí poslanci sa vyjadrili, že súčasťou trestu pre Rusko by mohlo byť odobratie výsady hostiť MS 2018.

"FIFA podporuje každú formu mierovej a demokratickej debaty, zároveň odsudzuje i tú najmenšiu formu násilia a intolerancie. História nám ukázala, že bojkotovanie športových udalostí nie je tou najefektívnejšou cestou ako riešiť celosvetové problémy. Sme presvedčení, že podujatie ako svetový šampionát môže byť spúšťačom dialógu medzi vládami a národmi. Veríme, že takými budú aj MS v roku 2018 v Rusku," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení FIFA.