Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Ružomberok podľahol Myjave 0:4

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Kľúčové momenty zápasu sa odohrali až v druhom polčase.

Ružomberok 29. septembra (TASR) - Ružomberčania boli od začiatku aktívnejší, no vo finálnej fáze sa dlho nevedeli presadiť. Do prvej veľkej šance sa však dostali hostia.

V 22. min. sa šmykol Práznovský a Harsányi zoči – vočí Zichovi tesne minul bránu. Potom sa hra vyrovnala, avšak takmer všetko sa do polčasu odvíjalo len medzi šestnástkami. Diváka nemalo čo potešiť.

V 35. min. prítomní videli prvú strelu medzi žrde, Ďubek z 18 m mieril iba do stredu brány, kde bol pripravený Šulla. A to v prvej časti bolo všetko.

Druhý polčas sa začal živšie. V 49. min. prenikajúceho Ďubeka Černáček zastavil nedovoleným spôsobom a následný priamy kop, ktorého exekútorom bol sám faulovaný ružomberský hráč, tesne minul bránu hostí.

V 62. min. po ľavej strane otvorenej ružomberskej obrany zbehol Kukoľ, ale pri zakončení nemal presnú mušku. Hneď na to na druhej strane Lovás špičkou trafil iba Šullu. V 65. min. Spartak zahrával štvrtý rohový kop, odrazená lopta sa dostala k Sládekovi, ten z prvej napálil a s tečom rozvlnil sieť.

V 73. po ďalšom rohu už bolo 0:2, keď hlavou skóroval Častulin. Ružomberčania kalich horkosti dopili až do dna. V 78. min. Sládek z pokutového kopu, po faule Noseka na Sivu) upravil na 0:3 a v nadstavenom čase strelecký účet zápasu hlavou zavŕšil Kosik.

Hlasy trénerov:

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: "Šeťdesiat minút sme boli lepší, žiaľ, bolo to o prvom góle. Nás sa nepodarilo ho streliť. Prvé tri góly sme inkasovali zo štandardných situácií. Tuším, že súper bol trikrát v našej šestnástke a tri razy sme inkasovali. Z tohto pohľadu je výsledok pre nás krutý. Záver zápasu už Myjava dohrávala úplne v pohode. Už sa dalo ťažko s výsledkom niečo urobiť."

Ladislav Hudec, tréner Myjavy: "Výsledok je z ríše snov. Treba však povedať, že zápas sa lámal za stavu 0:0, išlo o to, kto dá prvý gól. Ružomberok urobil veľa preto, aby išiel do vedenia. Zápas ovplyvnili aj zranenia. U nás prišli skúsenejší hráči, ktorí od začiatku by mali možno problém hrať s mladými chalanmi Ružomberka. Práve pri góloch sa ukázala naša väčšia skúsenosť. Tá aj, podľa mňa, rozhodla."


MFK Ružomberok – Spartak Myjava 0:4 (0:0)

Góly: 65. Sládek, 73. Častulin, 78. Sládek (z 11 m), 90+. Kosík. ň
Rozhodoval: Smolák, ŽK: Nosek - Marček, Harsányi, Šulla, 1681 divákov.

Zostavy a striedania:

Ružomberok: Zich – P. Maslo, Práznovský, Greššák, Nosek – M. Nagy – Lupták, Serečin (75. Almaský), Ďubek, Ivan Kotora (65. Š. Pekár) – Mukendi (58.Lovás)

Myjava: Šulla – Siva, Častulín, Černáček, Mrva – Marček (36. P. Ďuriš), Pet. Majerník (58. Dian) - Sládek, Kuračka, Kukoľ – Harsányi (55. Kosík)