Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Ružomberok si uchmatol z Vionu bod po bezgólovej remíze

Futbalová lopta Tango 12 - oficiálna lopta futbalových majstrovstiev Európy 2012. Foto: TASR/AP

Stretnutiu 12. kola futbalovej CL predchádzala milá udalosť, keď domácemu trénerovi Jurajovi Jarábkovi blahoželali k životnému jubileu 50 rokov.

Zlaté Moravce 5. októbra (TASR) - Stretnutiu 12. kola na ViOne predchádzala milá udalosť, keď domácemu trénerovi Jurajovi Jarábkovi blahoželali k životnému jubileu 50 rokov majiteľ klubu Viliam Ondrejka a prezident Karol Škula. Úvodné dejstvo potom prinieslo obojstranne vlažný futbal.

Vôbec prvý strelecký pokus do priestoru brány priniesla až 21. minúta, keď hosťujúci Lupták z uhla nepríjemne ohrozil Kuciaka, ktorý ale jeho pokus vytlačil na rohový kop. V 24. minúte rozohrali domáci peknú akciu po osi Orávik - Kováč - Žilák, Hodekovu hlavičku zo 6 metrov ale gólman hostí kryl. V závere prvého dejstva zaujala ešte tvrdá strela Orávika, ktorá len tesne minula pravú šibenicu Zichovej bránky.


ViOn Zlaté Moravce - MFK Ružomberok 0:0



Rozhodoval: Valášek, ŽK: Nosek, P. Maslo (obaja Ružomberok), 1467 divákov.

zostavy a striedania:

ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Pavlenda, P. Majerník, Bortel, Chren - Obročník - Orávik, L. Kováč (73. Bernáth), Škvarka, Žilák (34. Candrák) - Hodek (86. Mihálik)

MFK Ružomberok: Zich - P. Maslo, Práznovský, Bielák, Nosek (63. Mukendi) - Lupták (63. Jurkemik), Nagy, Ďubek, Greššák, Kotora - Lovás (54. Almaský)

Po zmene strán vsadili hostia na prísnu defenzívu, z ktorej sa snažili podnikať nebezpečné protiútoky. V 51. minúte napriahol vari z 20 metrov Ďubek, jeho projektil len tesne presvišťal ponad bránu. V dobrej pozícii sa ocitol v 55. minúte po Orávikom centri Chren, hlavou z piatich metrov však mieril nad. Vzápätí predviedol Škvarka slalom medzi troma obrancami hostí, ponúkol tutovku Candrákovi, ten z hranice malého vápna ale netrafil bránu. Po hodine hry si na Orávikov center nabehol Hodek, zo 16 metrov mieril vedľa. V 76. minúte rozohral Škvarka roh, k lopte sa dostal Obročník, no zblízka v páde prestrelil. Na opačnej strane sa v 83. minúte v dobrej šanci ocitol Ďubek, ale tiež nemieril presne. V závere domáci dobíjali bránu súpera, na Chrenov center vyskočil striedajúci Mihálik, ale ani jeho hlavička neskončila v sieti.


Hlasy trénerov:



Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: "Myslím si, že sme na ťažkom teréne videli kvalitný zápas. Prvý polčas nám viazla kombinácia, po zmene strán sme si vypracovali tri-štyri dobré príležitosti, dnes nám však nebolo súdené streliť gól. Za druhý polčas musím svojich hráčov pochváliť."

Ladislav Šimčo, tréner MFK: "Tento zápas stál obe mužstvá mnoho síl. Prvý polčas bol vyrovnaný, po zmene strán domáci vyvinuli iniciatívu a nebezpečne ohrozovali našu bránu. My sme chceli hrať na kontry, Ďubek mohol skórovať, no netrafil bránu. Dnes to bolo o jednom góle, kto by ho dal, bol by vyhral."