Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Zranenie chrbta zastavilo Rybárikovú už v 1. kole na Roland Garros

Foto: TASR/AP

Slovenská trojka skrečovala zápas proti Austrálčanke Jarmila Gajdošovej.

Paríž 29. mája (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková rovnako ako vlani neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Na parížskej antuke skrečovala zápas s bratislavskou rodáčkou s austrálskym pasom Jarmilou Gajdošovou za stavu 3:6 a 1:4 v druhom sete.

V úvodnom dejstve držala Rybáriková so súperkou krok iba do stavu 2:2. V druhom sete si Gajdošová po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:1 a Rybáriková pre zranenie chrbta následne duel skrečovala. Slovenská trojka si z francúzskej metropoly odnáša prémiu 16.000 eur a 5 bodov do rebríčka WTA.

Bolesti chrbta sa začali u Rybárikovej stupňovať na konci prvého setu: "Začala som tuhnúť, pri jednom z forhendov som pocítila prudkú bolesť. Platnička mi začala tlačiť na nerv a nebola som schopná urobiť rýchly pohyb. Skúšala som to ešte niekoľko gemov, ale nemohla som pokračovať v zápase, preto som to za stavu 1:4 vzdala. Asi som svoj návrat do turnajového kolotoča uponáhľala," povedala Rybáriková v konferenčnom rozhovore so slovenskými médiami.


ženy - dvojhra - 1. kolo:

Jarmila Gajdošová (Austr.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:3, 4:1 - skreč