Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Sagan odstúpil z pretekov Tri dni De Panne, šetrí sa na Flámsko

Slovenský cyklista Peter Sagan sa teší z výhry po sólovom úniku na klasických pretekoch Gent-Wevelgem 24. marca 2013. Archívne foto. Foto: TASR/AP Photo

Preteky Okolo Flámska sa konajú v nedeľu. Na súťaži v Tri dni De Panne chcel cyklista podľa vlastných slov len absorbovať dávku kilometrov.

Koksijde 28. marca (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan odstúpil z pretekov Tri dni De Panne v Belgicku, takže nebude štartovať ani vo štvrtkovej časovke jednotlivcov. Elitný jazdec tímu Cannondale sa chce koncentrovať na nedeľňajšie preteky Okolo Flámska.

Sagan na pretekoch Tri dni De Panne triumfoval hneď v úvodnej utorkovej etape. V stredu však na čelných priečkach už nefiguroval, do cieľa prišiel s odstupom 3 minút a jednej sekundy na 109. mieste. Slovenský reprezentant tak prišiel o vedúcu pozíciu, keď ho na čele priebežného poradia vystriedal Francúz Arnaud Demare.

"Zúčastnil som sa na pretekoch Tri dni De Panne, aby som dostal do nôh nejaké kilometre. Teraz sa už môžem pokojne pripravovať na nedeľu," citoval portál cyclingnews.com Sagana, s ktorým spoločne odstúpil z pretekov aj Tom Boonen (Omega Pharma-QuickStep).