Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Sagan je na čele, ale bude jazdiť pre kolegu: Vieme, prečo sme tu

Na archívnej snímke Peter Sagan Foto: TASR/AP

Jazdec stajne Bora-Hansgrohe sa presadil v záverečnom špurte 128 km dlhej etapy z Norwoodu do mesta Uraidla pred Juhoafričanom Darylom Impeym a Španielom Luisom Leonom Sanchezom.

Uraidla 19. januára (TASR/Tablet.TV) - Slovenský cyklista Peter Sagan triumfoval v 4. etapa pretekov Santos Tour Down Under a dostal sa na čelo celkového poradia. Jazdec stajne Bora-Hansgrohe sa presadil v záverečnom špurte 128 km dlhej etapy z Norwoodu do mesta Uraidla pred Juhoafričanom Darylom Impeym a Španielom Luisom Leonom Sanchezom.

Sagan sa tak dostal na čelo poradia s dvojsekundovým náskokom pred Impeym, tretí je jeho spolujazdec z Bory Austrálčan Jay McCarthy s mankom deväť sekúnd.

Pretekárom v piatkovej etape komplikovali situáciu na trati vysoké teploty, ktoré dosahovali až 45 stupňov Celzia. Etapa tak odštartovala o hodinu skôr, aby sa cyklisti vyhli najväčším horúčavám.



Preteky sa rozhodovali v samom závere. Sedem kilometrov pred cieľom figuroval kopec Norton Summit (6 km, 5% sklon), ktorý ako prvá prekonala asi 30-členná skupina, v nej nechýbal ani Sagan. Nasledoval technický zjazd do cieľa a na jeho konci hromadný finiš, do ktorého si najviac síl ušetril práve trojnásobný majster sveta.

"Je to veľmi pekné. Vyhral som kritérium a teraz etapu. Ale inak tu je každý deň iný víťaz, čo je skvelé pre preteky," citoval Sagana portál cyclingnews.com. Síce sa dostal na čelo poradia, vyhlásil, že na Tour Down Under pracuje pre svojho kolegu. "Všetci vieme, prečo sme tu. Pre Jaya McCartyho sú to veľké domáce preteky a vieme, že zajtra bude oveľa ťažšia etapa ako dnes," dodal.

Výsledky 4. etapy Tour Down Under (Norwood - Uraidla, 128 km):

1. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) 3:21:07 h, 2. Daryl Impey (JAR/Mitchelton-Scott), 3. Luis Leon Sanchez (Šp./Astana), 4. Diego Ulissi (Tal./SAE Team Emirates), 5. Jay McCarthy (Aus./Bora-Hansgrohe), 6. Dries Devenyns (Belg./Quick-Step Floors) všetci rovnaký čas

celkové poradie:

1. SAGAN 14:19:49 h, 2. Impey +2 s, 3. McCarthy +9, 4. Sanchez +10, 5. Ulissi +14, 6. Robert Gesink (Hol./LottoNL-Jumbo) rovnaký čas