Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Šatan zatiaľ so Slovanom nepodpísal, manažér Krajči verí v dohodu

Miroslav Šatan. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Generálny manažér belasých Maroš Krajči absolvoval v utorok so Šatanom ďalšie kolo rokovaní o jeho pôsobení v mužstve v premiérovej sezóne Slovana v KHL.

Bratislava 4. septembra (TASR) - Dva dni pred ostrým štartom v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) nemá Slovan Bratislava uzavretý káder. Vedenie sa usiluje o angažovanie útočníka Miroslava Šatana a situácia zostáva otvorená aj v prípade ďalšieho elitného krídelníka Žigmunda Pálffyho či brankára Jaroslava Janusa.

Generálny manažér "belasých" Maroš Krajči absolvoval v utorok so Šatanom ďalšie kolo rokovaní o jeho pôsobení v mužstve v premiérovej sezóne Slovana v KHL. Hoci na zmluve stále chýba hráčov podpis, Krajči zostáva optimistom.

"Dnes sme sa opäť pohli ďalej a pevne verím, že v stredu sa definitívne dohodneme. Sme už blízko, ide len o detaily, no obaja sme detailisti a preto ešte rokujeme. Detaily konkretizovať nebudem, sú to interné záležitosti," uviedol s tým, že Šatan by mohol nastúpiť už vo štvrtok proti Donbassu Doneck: "Nechcem sa vyjadrovať v percentách, ale dávam tomu veľkú nádej. Mira by som mal najradšej podpísaného na päť rokov, ale zmluva vychádza z dohody dvoch strán."

V hre je stále aj možnosť Janusovho angažmánu v Slovane, situáciu však skomplikovalo zranenie brankára Curtisa Sanforda z Lokomotivu Jaroslavľ, ktorý vlastní práva na slovenského gólmana. Ruský tím zvažuje stiahnutie Janusa k sebe, čo naštrbilo plány nováčika súťaže.

"V prípade Janusa sme odkázaní na to, ako sa rozhodne Jaroslavľ. My ich rozhodnutie budeme musieť akceptovať, nemáme právo vyjednávať. Ak však Jaro dostane z klubu zelenú, okamžite do toho ideme. Kým sa ruská strana nerozhodne, nám zostáva len čakať," vysvetlil Krajči a na margo Pálffyho dodal: "V prvom rade chceme dotiahnuť zmluvu s Mirom Šatanom, potom budeme opäť riešiť Žiga."