Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Seedorf dostal červenú kartu za zlé striedanie

Clarence Seedorf, ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Holandský futbalový svetobežník čelí v Brazílii až dvanásťzápasovému dištancu.

Sao Paulo 28. marca (TASR) - Holandský futbalový svetobežník Clarence Seedorf čelí v Brazílii dvanásťzápasovému dištancu. Taký vysoký trest si môže stredopoliar Botafoga odsedieť po tom, čo dostal cez víkend kurióznu červenú kartu za zlé striedanie.

Ako sa to stalo?


Seedorf odohral počas dvadsiatich rokov vyše 800 stretnutí, v ktorých nebol ani raz vylúčený. V nedeľňajšom víťaznom zápase s Madureirou (2:1) však túto úctyhodnú sériu pretrhol, keď videl úplne zbytočnú červenú kartu. Tridsaťšesťročný veterán sa v nadstavenom čase chystal striedať, pričom plánoval bežať klasicky cez polovicu ihriska smerom ku striedačkám a ušetriť tým čas pre svoj tím. Hlavný rozhodca Philip Georg Bennet mu však prikázal, aby opustil hraciu plochu pri najbližšej čiare, čo Seedorf odmietol. Po neuposlúchnutí výzvy videl najprv žltú a následne aj červenú kartu.

Bennet v zápise o stretnutí uviedol, že Seedorf nazval jeho rozhodnutie vtipom a povedal mu, že "odíde z ihriska tým smerom, akým sám uzná za vhodné". Brazílsky športový tribunál následne obvinil skúseného futbalistu z neetického správania a jeho reakciu smerom k arbitrovi nazval neúctivou.

Bývalý hráč Ajaxu Amsterdam, Sampdorie Janov, Realu Madrid, Interu Miláno či AC Miláno sa Botafogu upísal v júli 2012.