Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Šéf LFF Julius Kvedaras akékoľvek obvinenia zo sprenevery odmieta

Kvedaras povedal, že plne spolupracuje s vyšetrovateľmi a v skutočnosti nemal pozastavenú svoju činnosť, len sa rozhodol vziať si dovolenku.

5. septembra (TASR) - Šéf Litovskej futbalovej federácie (LFF) Julius Kvedaras v utorok poprel akékoľvek obvinenia po tom, ako mu súd pozastavil výkon činnosti pre podozrenie zo sprenevery peňazí.

Kvedaras povedal, že plne spolupracuje s vyšetrovateľmi a v skutočnosti nemal pozastavenú svoju činnosť, len sa rozhodol vziať si dovolenku.

Litovská futbalová federácia však na svojej webovej stránke oznámila, že okresný súd 62-ročnému šéfovi federácie 30. augusta pozastavil činnosť na šesť mesiacov pre podozrenie z trestnej činnosti.

"Nemám čo skrývať," vyhlásil Kvedaras a dodal, že naozaj nemal pozastavenú činnosť. "Aby prípad nenarobil federácii problémy, vzal som si dovolenku, ktorú som nemal desať rokov."

Kvedaras mal podľa súdu spreneveriť peniaze určené na rekonštrukciu štadiónov. "To, čo napísali novinári je čisté klamstvo. Stavebné spoločnosti platila priamo FIFA, my sme nemali prístup k financiám," dodal na svoju obhajobu.

LFF by sa mala rozhodnutím o pozastavení činnosti zaoberať na stretnutí 7. septembra, kde sú pozvaní aj zástupcovia Európskej futbalovej únie (UEFA) a Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

Kvedarasa zvolili do funkcie prezidenta LFF v marci tohto roka.