Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Šéf Slovanu Široký potvrdil, že od septembra bude Slovan v KHL

Hráči Slovana Foto: TASR/Pavel Neubauer

Samotný prezident KHL Alexander Medvedev nedávno informoval, že v budúcej sezóne by sa mal tím HC Lev presťahovať z Popradu do Prahy a do súťaže vstúpi bratislavský Slovan.

Bratislava 13. marca (TASR) - Slovan Bratislava sa na 95 percent predstaví v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) už od sezóny 2012/13. V rozhovore pre denník Plus jeden deň to uviedol podpredseda predstavenstva "belasých" Juraj Široký.

"S vedením KHL rokujeme už dva roky. Oni majú záujem rozširovať svoju súťaž do iných krajín a oslovili aj nás. Myslím si, že teraz nastal ten čas, aby sme túto ponuku akceptovali. Poviem to takto, ak nič nepokazíme, tak od septembra by Slovan mal hrať ruskú ligu. Vidím to na 95 percent," vyhlásil Široký.

Samotný prezident KHL Alexander Medvedev nedávno informoval, že v budúcej sezóne by sa mal tím HC Lev presťahovať z Popradu do Prahy a do súťaže vstúpi bratislavský Slovan. Podľa Širokého je na to potrebných minimálne 10 miliónov eur, ktoré chce Slovan získať svojpomocne a nespoliehať sa na pomoc zo strany štátu.

V prípade účasti v KHL by malo v Slovane dôjsť k veľkým hráčskym zmenám s cieľom vytvorenia akéhosi reprezentačného výberu. "Neviem, či to dokážeme urobiť už v prvej sezóne, pretože väčšina aktuálnych hráčov má platné kontrakty. Chceme však dotiahnuť do kádra najlepších slovenských hokejistov," dodal Široký a nevylúčil oslovenie takých mien ako Ľubomír Višňovský či Žigmund Pálffy: "Nechcem teraz hovoriť o menách, to je ešte predčasné. Najskôr musíme definitívne vstúpiť do KHL, potom budeme riešiť hráčsky káder."