Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Senica prišla s návrhom na spoločnú slovensko-moravskoslezskú ligu

Nový tréner FK Senica Vladimír Koník (vľavo) hovorí počas tlačovej konferencie futbalového klubu pred jarnou časťou Corgoň ligy, 26. februára 2013 v Senici. Archívna foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

O súťaž už prejavili zo slovenských klubov záujem okrem Senice aj Spartak Myjava AS Trenčín a MŠK Žilina. Z Moravy potvrdili interes o spoločnú súťaž Třinec, Frýdek-Místek i Karviná.

Ostrava 28. marca (TASR)- Predstavitelia futbalového klubu FK Senica prišli s návrhom, aby sa v budúcnosti hrala okrem domácich najvyšších súťaží aj slovensko-moravskoslezská liga. O súťaž už prejavili zo slovenských klubov záujem okrem Senice aj Spartak Myjava AS Trenčín a MŠK Žilina. Informoval o tom portál idnes.cz.

Z druhej strany rieky Morava potvrdili interes o spoločnú súťaž Třinec, Frýdek-Místek i Karviná. Liga by mala prípravný charakter, pretože by kluby odohrali sedem stretnutí na jeseň a sedem na jar nad rámec ostatných súťaží v oboch štátoch.

"Oslovili sme Třinec, ktorý by mal na jar postúpiť do druhej ligy, Opavu, Karvinú a Frýdek-Místek. A rokovať chceme aj s Baníkom Ostrava," povedal športový riaditeľ Senice a bývalý obranca Baníka Ostrava Dušan Vrťo. "Ale v Česku je Juniorská liga, kam sa vedľa prvoligových klubov môžu hlásiť aj druholigové, takže v Třinci v prípade postupu o nej uvažujú."

Vrťo zdôraznil, že nejde o konkurenčný projekt voči federálnej lige. "My plánujeme sedem zápasov na jeseň a sedem na jar s tým, že by sa hralo vo všedné dni nad rámec všetkých ostatných súťaží," povedal. "A hlavne ide o to, aby v tých zápasoch dostávali príležitosť hráči širšieho kádra, futbalisti po zranení, talenty a tiež by mohli nastúpiť futbalisti, ktorých si chcú tréneri vyskúšať."