Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Senica v pohárovej Európe skončila, vypadla s cyperským APOEL Nikózia

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Po bezgólovom polčase rozhodol o triumfe hostí v 73. minúte stredopoliar Helio Pinto.

Senica 26. júla (TASR) - Futbalisti FK Senica podľahli vo štvrtkovom odvetnom zápase 2. predkola Európskej ligy na domácom ihrisku APOEL-u Nikózia 0:1 a ukončili tak svoju púť v tohtoročnej pohárovej Európe. Po bezgólovom polčase rozhodol o triumfe hostí v 73. minúte stredopoliar Helio Pinto.

Cyperský klub, ktorý v prvom zápase zvíťazil 2:0, narazí v 3. predkole na nórsky Aalesunds FK.



odvetný zápas 2. predkola EL 2012/2013:

FK Senica - APOEL Nikózia 0:1 (0:0)

Gól: 73. Pinto. Rozhodoval: Dan Tudor (Rum.), ŽK: Masaryk - Borda, 3069 divákov.

/prvý zápas: 0:2, postúpil APOEL/



zostavy a striedania:

FK Senica: Švenger - Krajčík, Koutný, Brabec, Kalabiška - Križko (80. Štěpánek) - Diviš (78. Frýdek), Babic (74. Varadi), Kóňa, Blackburn - Masaryk

APOEL: Chiotis - Sergio, Borda, Zuela, Alexandrou - Pinto (88. Charalampuos), Morais - Charalambides (74. Aloneftis), Benachour (64. Sousa), Manduca - Ailton






Senica vstúpila do zápasu aktívne a už v 4. minúte vypálil z otočky z vnútra šestnástky Blackburn, no brankár hostí Chiotis nemusel zasahovať. Domáci sa v úvodnej štvrťhodine snažili nakopávanými loptami hľadať Masaryka na hrote útoku, no keďže sa tento spôsob hry ukázal neúčinný, začali viac kombinovať. Zmena rytmu hry senickým hráčom prospela a hoci sa nedostávali do vyložených šancí, loptu mali častejšie na kopačkách než favorit dvojzápasu. V 26. minúte sa domáci dožadovali odpískania ruky brankára po malej domov, no rozhodcova píšťalka zostala nemá. Najväčšia šanca Senice sa zrodila v 35. minúte, ale Blackburn namieril hlavou iba nad brvno.

Veľké šance a napokon i gól videli tri tisícky divákov až po zmene strán. Už po troch minútach zmaril Švenger tutovku Ailtona a pri dorážke Benachoura mu pomohla pravá žrď. Onedlho bol Švenger opäť v permanencii, keď si poradil so strelou Charalambidesa. V 51. minúte sa naskytla veľká šanca Masarykovi, no domáci kanonier z hranice veľkého vápna tesne minul. Na opačnej strane na seba opäť upozornil Ailton, ktorý si položil Švengera, no dostal sa zo streleckého uhla a jeho následná strela nebola dostatočne razantná. Divácky atraktívny zápas v ideálnom futbalovom počasí pokračoval aj naďalej, pričom zápletku doň mohol vniesť v 55. minúte Masaryk, ale na päťke nedokázal upratať loptu do siete a vzápätí sa neujala ani Brabcova strela. Jediný gól stretnutia zaznamenal v 73. minúte Pinto, ktorý ukážkovým lobom minimalizoval postupové šance domácich. Tí napriek tomu nepoľavili v útočnej aktivite, ale onedlho mohli inkasovať opäť, keby Koutný z bránkovej čiary nevykopol zakončenie striedajúceho Aloneftisa. V závere sa už nič dôležité neudialo a z postupu do 3. predkola sa tešil APOEL.


Hlasy po zápase
Zdeňek Psotka, tréner Senice: "V prvom rade sa chcem poďakovať hráčom, ktorí predviedli skvelý výkon nielen v tomto zápase, ale i v ostatných zápasoch tohtoročnej edície Európskej ligy. Som na nich hrdý. Súper nás v prvom polčase trochu podcenil, dobre sme kombinovali, mali sme šance, no nedokázali ich využiť. Nehovorím, že sme mali na postup, ale víťazstvo sme v tomto dueli mohli dosiahnuť. Celkovo sme myslím zanechali dobrý dojem a najväčším zadosťučinením bol pre nás potlesk tribún po záverečnom hvizde rozhodcu."

Tu bude player


Tu bude player


Ivan Jovanovič, tréner APOEL-u: "V prvom polčase sme nehrali vôbec dobre. Defenzíva bola v poriadku, ale nefungoval stred poľa, ani útok. Senica dobre držala loptu a svojim výkonom nás zaskočila. Po zmene strán to bolo z našej strany oveľa lepšie. Vytvorili sme si množstvo šancí, napokon strelili gól a zaslúžene zvíťazili. Na zakončení však musíme v každom prípade popracovať. Chcem ešte pochváliť senický klub za celkovú starostlivosť a kvalitu trávnika, do budúcnosti im prajem všetko dobré."

Milan Švenger, brankár Senice: "Rozhodne som si zachytal. V prvom zápase hral APOEL od začiatku naplno, u nás čakali, čo budeme hrať. V momente, keď sme to otvorili, ukázal svoju silu. Pre také góly, aký som inkasoval, chodia ľudia na štadióny, sú jednoducho ozdobou futbalu. Podali sme však dôstojný výkon a dúfam, že sme si opäť naklonili fanúšikov na našu stranu po nevydarenom úvode ligovej sezóny."

Matej Krajčík, obranca Senice: "Predviedli sme dobrý výkon, nemáme sa za čo hanbiť, ľudia nám celý zápas fandili. Samozrejme, vedeli sme, kto je náš súper a všetci videli, proti akému tímu sme mali tú česť. Zanechali sme však dobrý dojem a so súťažou sa rozlúčili dôstojným spôsobom. Dúfam, že sa týmto duelom odrazíme k lepším výkonom v domácej lige."

Pavol Masaryk, útočník Senice: "Naše mužstvo sa za výkon v tomto zápase rozhodne nemusí hanbiť. Dali sme do toho srdce i bojovnosť, APOEL je však veľmi silný protivník. Keby sme dali gól, mohlo to byť zaujímavejšie. Súper by znervóznel a stále by bolo dosť času na druhý gól. Ukázali však veľké skúsenosti a ich gól bol vyústením toho, že sú skrátka niekde inde ako my. Dúfam však, že výkon z tohto duelu dokážeme preniesť do ligy."